Скандалът нараства. Пребитите от македонски полицаи българи, между които и депутатът Ангел Георгиев, ще бъдат съдени по бързата процедура. На Боровец гневни нашенци трошат коли с македонска регистраци...

https://mreja.bg/skandali/skandalat-narastva-prebitite-ot-makedonski-policai-balgari-mezhdu-koito-i-deputatat-angel-georgiev-shte-badat-sadeni-po-barzata-procedura-na-borovec-gnevni-nashenci-troshat-koli-s-makedons/55319 Mreja.bg
Скандалът нараства. Пребитите от македонски полицаи българи, между които и депутатът Ангел Георгиев, ще бъдат съдени по бързата процедура. На Боровец гневни нашенци трошат коли с македонска регистраци...

Побоят над тримата български граждани от македонски полицаи на граничния пункт ГКПП "Деве Баир" и последвалото им неправомерно задържане е “откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с абсолютно нищо", категоричен бе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Един от тримата е бившият депутат от 47-то и 48-то Народно събрание и зам.-председател на комисията по външна политика Ангел Георгиев. Преди да бъде арестуван той успя да публикува в профила си във Фейсбук клипове от ГКПП "Гюешево-Деве Баир", където десетки автомобили бяха спрени за часове и не бяха допускани от македонските гранични власти в страната.


На записа се вижда как след като гражданин се приближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в сградата на граничната служба, бившият народен представител прави опит да потърси информация за причината. Униформени служители се приближават към него със заповед да спре телефона, той отказва и се вижда борба. Чува се ясно как един от македонските гранични полицаи заплашва: "Един, ако мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е?". На кадрите обаче не се виждат лица, тъй като камерата е насочена към пода.


Полицаите започват безпричинно да ги бият и след това са отведени в сградата на КПП на македонската граница, а няколко секунди по-късно излъчването от телефона на Ангел Георгиев престава, след което вече нямаме връзка с него и не знаем какво се случва, но е арестуван и задържан в момента абсолютно безпричинно. Просто защото е питал защо задържат другия човек преди него. И заради това е пребит на границата", добави Костадинов.


В отговор на грозното изстъпление от страна на репресивните органи на РСМ, нашенци се стягат за бунт, предаде репортер на медията. В планинския курорт Боровец няколко автомобила с македонска регистрация са осъмнали с потрошени стъкла и нарязани гуми, в отговор на безпрецедентната агресия от страна на македонските полицаи. В близките дни се очакват още актове на отмъщение, коментираха знакови представители на футболни агитки, пожелали анонимност.


От "Възраждане" допълват, че възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: тримата българи да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор. Пред БНР лидерът на партията Костадин Костадинов коментира, че няма връзка с Ангел Георгиев.


Недоумение буди отсъствието на реакция от страна на държавните мъже в България. "Уведомихме министъра на вътрешните работи Демерджиев, уведомихме министъра на външните работи Николай Милков и сме уведомили българските евродепутати, пратихме я на всички български медии и се надяваме този път да има откровена реакция, защото този път не става дума да провокация както досега от хулигани или от опозиционни партии в Македония, този път става дума за откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с абсолютно нищо", категоричен бе лидерът на "Възраждане".


Източник: Crimesbg.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.