Скандал! Служители на “Пътна полиция” към СДВР на бунт срещу репресии в системата

Униформените принуждавани под натиск да подписват заявления за преместване в други структури

https://mreja.bg/skandali/skandal-sluzhiteli-na-patna-policiya-kam-sdvr-na-bunt-sreshtu-represii-v-sistemata-3/142791 Mreja.bg
Скандал! Служители на “Пътна полиция” към СДВР на бунт срещу репресии в системата

Униформените принуждавани под натиск да подписват заявления за преместване в други структури

Кърваво писмо от служители на “Пътна полиция” към СДВР пристигна на редакционната ни поща. Негов подател е Олимпия Радулова. Авторите му разказват как в последния месец грубо и в противоречие на етиката и нормативните разпоредби, са били принуждавани да подписват заявления за преместване по районни управления. Заповедта идвала лично от директора на СДВР. Претекст на всичко това е закриване на щатни бройки в новата структура на ОПП, която се очаква да влезе в сила от 16.09.2024 г., което силно демотивирало хората под пагон и ги обезверявало, че системата на МВР ще бъде ръководена професионално и кадърно.

 

Публикуваме писмото на репресираните ченгета без редакторска намеса, а изводите оставяме на Вас.

“…. Здравейте, като служители в МВР , Отдел Пътна полиция при СДВР подаваме сигнал за репресия и принуждаване, насилствено подписване на Заявления за преместване по районни управления.

Около 50 дългогодишни, опитни служители са принудени днес да подадат Заявление за преместване.

Като мотив от ръководството използват реформата, която върви в момента.

Едно безумно преструктуриране без ясни цели и резултати, случващо се

под натиск от ръководството на ОПП СДВР, и по техни данни по Заповед на Директорът на СДВР. 

Други служители са разписали на 11.09 без да им се даде възможност за запознаване със следващото им предназначение.

В ОДЧ(Дежурна част с множество функции и отговорности, и работа със 112),отговарящо за територията на огромната ни Столица, и при факта, че тя расте постоянно са съкратени 5 щатни бройки.

 

Претекст на всичко това е закриване на щатни бройки в новата структура на ОПП, която се очаква да влезе в сила от 16.09.2024 г.

Полицията, това е Държавата, а когато няма работеща полиция, няма защита за гражданското общество.

След толкова години служба и лишения за сметка на семействата ни, близките, родители и деца се чувстваме унизени и обезверени.

Силно сме демотивирани от обстановката и постъпката на ръководството ни, обзелия страх от неизвестното в бъдещите ни служебни места, и се обръщаме към Вас, като молим за помощ и защита от репресиращия орган.

Очакваме обратна връзка и нека дадем гласност на случващото се в Отдел Пътна полиция гр. София…”

Източник: crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.