Скандал! С фиктивни граждански договори кметицата-дерибейка на Момчилград източва общината

Списъкът с тарикатите вече е предаде на АДФИ. Започват проверки на Илкнур Кязим

https://mreja.bg/skandali/skandal-s-fiktivni-grazhdanski-dogovori-kmeticata-deribeyka-na-momchilgrad-iztochva-obshtinata-3/143039 Mreja.bg
Скандал! С фиктивни граждански договори кметицата-дерибейка на Момчилград източва общината

Списъкът с тарикатите вече е предаде на АДФИ. Започват проверки на Илкнур Кязим

Подла схема за купуване на гласове в Момчилград е измислила местната кметица Илкнур Кязим, издадоха наши източници от Родопите. Тя била съставила списък с нейни приближени лица, слугуващи на дерибеите около Ахмед Доган и ги назначавала на фиктивни граждански договори, по които всеки месец постъпвали тлъсти суми от и без друго опоскания и сиромашки местен бюджет. В същото време хора, които никога не са се вясвали в общината, си живуркали повече от охолно.

 

Ако вярваме на клюките, идващи от Момчилград, въпросните лица били натоварвани от оправната кметица с меко казано деликатни задачи, свързани с осигуряване на гласоподаватели за земеделската коалиция на Доган, както и за укрепване на разпадащите му се структури в този район. Казано на прост език - Илкнур Кязим си купувала верни и дисциплинирани избиратели, всеки от които трябвало да й докара между 50 и 150 гласа.

Информацията от общински служители, достигнала до нас сочи, че списъкът вече е предаде на АДФИ – Агенцията за държавна финансова инспекция. Предстоят драконовски проверки на дейността на екипа на кмета Илкнур Кязим, които ще установят броя на лицата с фиктивни граждански договори и колко годишно губи хазната на Момчилград от толерирането на правилните партийни кадри, които се “оплаквали”, че месечните им доходи не достигали. За да се активират на макс в полза на партията на Доган и да изпълняват мръсни поръчения, те в прав текст заявили, че имат нужда от допълнително материално финансиране. И дежурната дойна крава станала местната хазна.

 

Понеже сметките на ДПС-Доган видимо са изтънели, била измислена схемата за източване на общинския бюджет. Така всеки месец пари гарантирано влизали в семействата на активисти на ДПС-Момчилград, Женско дружество на ДПС-Момчилград, Младежко ДПС – Момчилград, кметове на населени места, общински съветници и пр. Най-малката месечна сума била 500 лева, но имало и граждански договори за над 1 500 лева, негодуват местните хора.

Източник: crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.