Скандал! Друсан на куче и пиян като кирка, босът на “Софавто” Тони Златков олекна със 700 бона

Баровецът копаел дъното, превърнал се в наркоманизирана отрепка, но върти млада любовница

https://mreja.bg/skandali/skandal-drusan-na-kuche-i-piyan-kato-kirka-bosat-na-sofavto-toni-zlatkov-olekna-sas-700-bona-5/135328 Mreja.bg
Скандал! Друсан на куче и пиян като кирка, босът на “Софавто” Тони Златков олекна със 700 бона

Баровецът копаел дъното, превърнал се в наркоманизирана отрепка, но върти млада любовница

Автотърговецът Тони Златков, който преди седмица беше хванат с 1,41 промила алкохол в кръвта да кара луксозен джип “Ламборгини Урус”, собственост на автокъщата му “Софавто”, ще олекне със 700 хил.лв. заради глупостта да шофира пиян до козирката и най-вероятно друсан с амфети, кокаин и всякакви прахообразни коктейли. Любопитното в случая е защо не му е взета проба за наркотици и колко е платил на ченгетата да го скатаят, защото ако такъв тест бе извършен, затворът е нямало да му мърда, коментираха пътни експерти.

 

Милионерът, който нашумя през 2017 г. заради отвличането на сина му Адриан с цел откуп, беше заловен от патрулка в столичния кв. “Младост” да управлява последен модел джип “Ламборгини Урус”, собственост на автокъщата му, който се предлага за 540 хил. лв. без ДДС.  Ченгетата спрели черното возило, тъй щото то криволичило на зигзаг и тествали с дрегер за алкохол Тони Златков. Машината отчела 1,48 промила в кръвта му и той бил отведен за кръвта проба в болница “Света Анна”, която показала 1,41. Въпреки, че незнайно защо не е тестван за дрога, алкохоликът Златков постави абсолютен рекорд и ще трябва да плати глоба, равняваща се два пъти на стойността на неприлично скъпия му джип, което в личната му автокъща се продава за 540 000 лв. Естествено, той ще остане и без книжка, а срещу него е повдигнато обвинение по Наказателния кодекс, предвиждащо лишавате от свобода от 1 до 3 години.

 

Финансовата трагедия на Златков се усилва от факта, че той е бил пред сделка с друг заможен нашенец, пожелал да купи Ламборгинито, с което бе спипан да кара пиян. “Дни преди катаджиите да го хванат той бе взел капаро от 150 хил. лв. и буквално на другия ден трябваше да предаде ключовете от колата, а клиентът да му доплати цялата сума. Сега сделката пропада, т.к. органите на реда са иззели джипа”, разкрива наш източник. По неофициална информация купувач на колата бил сина на заможен бизнесмен от енергийния сектор.

 

Тони Златков опитал да омилостиви полицаите като им предложил подкуп от петцифрена сума, но те отказали и даже заплашили, че ще го арестуват за даване на подкуп. Столични клюкари редят, че във фаталната нощ на седалката до боса на “Софавто” стояла млада русокоса хубавица, заради която той бил в процес на развод с дългогодишната си съпруга. Все пак ченгетата се показали милостиви към него и не го подложили на тест за дрога.

 

Стари познати на Златков, който имаше реномето на най-успешните и коректни търговци на луксозни коли в България свидетелстват, че след похищението на сина му Адриян през пролетта на 2017 г., завършило с щастлив край, милионерът рязко се преобразил и го ударил на живот. “Шокът не му понесе. Макар синът му да беше освободен от похитителите след 12 дни в плен, Тони отслабна с 8 кила и потърси утеха в дрогата и алкохола. Оттогава перманентно осъмва в баровете и неизменно с млади момичета на годините на сина му.  От година и половина Тони има титулярна млада любовница на име Елена, заради която живее разделен със съпругата си и е в процес на развод. След драмата с отвлечения му син бизнесът с луксозни автомобили на “Софавто” западна, а повечето от големите му клиенти го напуснаха заради мълва, че има нещо гнило около бизнеса му с баровски возила, разказват хора от бранша. Според тях, Тони бил депресиран от липсата на адекватно правосъдие спрямо похитителите на сина му, които така и не бяха осъдени, въпреки че ги заловиха през 2018 г.

 

Адриян Златков, първородният син на автотърговеца, беше похитен в близост до семейното им имение край с. Герман. Тогава предрешени като полицаи похитителите спират със стоп палка мерцедеса на младия мъж , а в последствие силово го напъхват в автомобил “Шкода Фабия”, зарязвайки телефона и вещите му в оставения Мерцедес. Часове след изчезването, таткото Тони получава есемес, че синът му е отвлечен и трябва да събере 3 млн. лв., ако иска да му го върнат жив и здрав. В крайна сметка 25-годишният милионерски наследник е освободен след 11 дни, а според неофициална информация за свободата му са платени 600 000 лв.

 

В края на януари 2018 г., няколко месеца след отвличането и връщането на Златков, МВР арестува за похищението приближения до Златко Баретата Ивайло Борисов – Иво Ториното и авери от обкръжението му. Задържаните Иво Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова прекараха зад решетките няколко месеца, но в последствие бяха освободени, въпреки събраните множество доказателства, че точно те стоят зад отвличането.

Към днешна дата Иво Ториното и хората му не са подсъдими за отвличането, а само като помагачи на неизвестните похитители. Според обвинението Борисов и сподвижниците му са осигурили само шкодата, с която Адриян е бил отвлечен, дали са я за пребоядисване и са подсигурили сръбски сим карти, с които неизвестните до този момент похитители са водили преговорите с бащата Тони Златков.

 

Според клюки от ъндърграунда, Адриян е отвлечен заради дълг на Тони Златков към съдружник с инициали Т. Ц. Двамата били ортаци в строителна компания, както и във фирма за автотранспорт, но между тях избухнал тежък конфликт във връзка с лизинговата дейност на една от компаниите им. Месеци преди Адриян да бъде отвлечен, наемници на бившия съдружник на Златков подпалили 4 луксозни лимузини, паркирани в централния шоурум на “Софавто” в столичния квартал “Дианабад” като общата стойност на подпалените возила по онова време беше към 1 млн. евро. По време на разследването като поръчител на огнения атентат беше посочен бизнесменът от Разлог Никифор Кондев, който обаче беше оневинен от съда за умишления палеж.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.