Съд и затвор! Заради Тимур Халилов жена изгаря жива в колата си, друг умира размазан под гумите му. Той съди децата на жертвата за 14 хил. лв.! Защо още е на свобода?

Депутатът е двоен убиец на пътя, но заради поста му в ДПС правосъдие за близките на загиналите няма

https://mreja.bg/skandali/sad-i-zatvor-zaradi-timur-halilov-zhena-izgarya-zhiva-v-kolata-si-drug-umira-razmazan-pod-gumite-mu-toy-sadi-decata-na-zhertvata-za-14-hil-lv-zashto-oshte-e-na-svoboda-6/138489 Mreja.bg
Съд и затвор! Заради Тимур Халилов жена изгаря жива в колата си, друг умира размазан под гумите му. Той съди децата на жертвата за 14 хил. лв.! Защо още е на свобода?

Депутатът е двоен убиец на пътя, но заради поста му в ДПС правосъдие за близките на загиналите няма

Две убийства на пътя, по-тежки и жестоки от това на Милен Цветков, тежат върху съвестта на Тимур Халилов - отцепник от ПГ на ДПС. За разлика от другите ПТП-джигити, които все пак са зад решетките и плащат стотици хиляди левове кръвнина,  той е недосегаем, на свобода, дефилира в телевизионните студия и се хили цинично.

 

Несметните му богатства, необясними за един тв-водещ, какъвто всъщност е той, не са пострадали ни най-малко, защото депутатът отказва да заплати на жертвите присъденото му обезщетение. Вместо да се покае и да даде на хората дължимите над 200 хил. лв., Халилов е прехвърлил луксозните си имоти на трети лица и над 20 години се крие от правосъдието. Въпреки, че върху депутатската му заплата е наложен запор, той си я взема в кеш от касата на парламента.

Душите на убитите от него не намират покой и до днес, защото вместо да гние в затвора, Халилов тормози близките им за пари! Той иска от измъчените и почернени хорица непосилната за тях сума от 14 хил. лв. разноски по делото!!! Звучи ли Ви невероятно? Е, съдиите и прокурорите не мислят така.

 

Всичко започва в началото на април преди 22 г. на магистрала „Тракия“ край Ихтиман. Там 27-годишният тогава Тимур Халилов помита на прав участък с колата си автомобила на семейство от Харманли. Возилото им се подпалва. В колата изгаря 49-годишната Пенка Гочева, по чудо, но с жестоки изгаряния и други трамви,  е 19-годишният син на  загиналата - Владимир Гочев, а също и 50-годишният му баща Руси Гочев.

9 години по-късно, Халилов отнема още един невинен човешки живот. На 21 юни 2011 г., той кара с бясна скорост луксозния си джип “Мерцедес” по Цариградско шосе, когато под гумите му издъхва размазан 72-годишен мъж. Най-вероятно загиналият не е успял да избяга навреме, пресичайки платното. Тогава депутатът задейства светкавично връзките си, притискайки служители на МВР да запишат в протокола, че мъртвият сам си бил виновен, пресичайки на забранен участък. Т.к говорим за беден и възрастен човечец, никой не рови по случая и до днес той остава в графа “нещастни случаи”, разказват оперативни работници, пожелали анонимност.

 

Наследниците на първата жертва обаче отказват да мълчат и са решени да търсят справедливост до край.

 

“На 14 август 2023 г., понеделник имах възможността да видя цинизма в най-кристалният му вид. В Хасковски окръжен съд /ХОС/ имаше насрочено дело от 14 ч. в съдебна зала №6. Ищец по делото бе Тимур Ахмедов Халилов, човекът, който на 2 април 2002 г., нарушавайки правилата за движение по пътищата, причинява ПТП, при което жива изгоря Пенка Гочева Тонева, на 49 години – тъща ми. Ответник по делото е Владимир Русев Гочев, тогава 19-годишен, който пътувайки с майка си и баща си Руси Гочев Тонев, става потърпевш от това ПТП. Владимир има 55% изгаряния по кожата, седем месеца лекарите в Пирогов се борят за живота му, а лечението му продължава и до днес”.

 

Така описва трагедията зетят на загиналата - Ангел Джелепов от Харманли, който 22 години по-късно не само, че не получава никакво възмездие за отнетия живот на тъща си, но заедно със сина й Владимир и мъжа й Руси трябва да заплатят на самозабравилия се депутат сумата от 14 хил.лв!

 

Клетите хорица още се влачат по съдилища в очакване на справедливост, но получават рекет и натиск от преялия с власт депутат.

 

“Семейството пътувало за столицата, където синът им бил приет първа година студент в Лесотехническия университет  и карали от родния им град обзавеждане за общежитието му  в столицата. 

Владимир и баща му успели да се измъкнат от пламналия автомобил, но не успели да извадят Пенка, която впоследствие е погребана в затворен ковчег”, спомня си очевидец на трагедията.

 

За тежкото транспортно произшествие Тимур Халилов е осъден през 2003-та на година и 9 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок.

 

После оцелелият Владимир Гочев завежда граждански иск срещу Халилов и съдът присъжда през 2011 г. на пострадалия в катастрофата обезщетение 64,581.32 лв.

 

„Оттогава Тимур Халилов не е платил и стотинка“, заяви в залата на Окръжен съд – Хасково Гергана Георгиева - адвокатът на  Владимир.

По 2 изпълнителни листа от Частни съдебни изпълнители сумата продължава да набъбва.

 

Виновникът за катастрофата превежда веднъж 20 лв. такса по сметката на ЧСИ . Така в момента натрупаното задължение на Тимур Халилов към Гочев е над 200 000 лв.

 

На 23 март 2022 г., Халилов подава искова молба срещу Владимир Гочев, с която настоява съдът да признае, че дългът му е погасен поради изтекла давност – заради това, че не е погасил същия в продължение на 5 г.

 

Образувано е Гражданско дело в Софийски градски съд. Впоследствие то е изпратено по подсъдност на Окръжен съд – Хасково.

 

„Освен бивш журналист в БНТ, Халилов е член на Българо-турската търговско-индустриална камара.  Дълго време е председател на партия ДПС в град София. Преподавател в СУ „Св. Климент Охридски", вероятно и още е. Кандидат за евродепутат през 2007 година.  Поддържа сериозни връзки с Турция, закъдето често пътува. След завеждане на делата срещу него е отчуждил всичкото си имущество, като го е прехвърлил на поставени лица. Жилищата му в  София и луксозна вила в разградско село и понастоящем се ползват от него, но не са по закон негова собственост. Той е преустановил и легалните си трудови правоотношения, за да препятства тегленето на пари от запор върху заплатата му. Живее при висок стандарт и демонстрира добро обществено положение, включително обвързаности с политически партии.  Пътуваредовно до Турция, където вероятно има бизнес. Създавал е по висящите дела пречки от всякакъв характер и е обжалвал решенията по тях чак до касационна инстанция, което е и било причината съдебните процеси да продължат толкова дълго и изпълнителни дела срещу него да се образуват едва 10 г. след инцидента“, каза в съдебната зала адвокат Георгиева.

 

Онова, което юристката най-вероятно не знае, е че зад т.нар. “дългогодишни връзки” на Халилов с Турция се крие активна и забранена от закона шпионска дейност в полза на чужда държава, т.к той бил вербуван както от официалното разузнаване на южната ни съседка, така и от виден опозиционен представител в изгнание. На тях той е снасял държавните тайни на Р България. Деяние, за което също се лежи в затвор.

 

Заради бягството си от правосъдие и отказа да заплати дори мизерното обезщетение на жертвите, Халилов бил организирал стройна схема за пране на пари, чрез която превъртал незаконните си приходи така, че нито един лев да не бъде свързван с него, коментираха наблюдатели на финансовите му афери.

 

“Колко още хора трябва да убие Тимур Халилов за да се размърда правосъдната система и да го вкара там, където му е мястото - в затвора”, попитаха наследниците на убитата жена, заканвайки се, че ще търсят възмездие до край.

Източник: crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.