С 580 хиляди лв. подновяват покрива на болницата в Горна Оряховица

https://mreja.bg/skandali/s-580-hilyadi-lv-podnovyavat-pokriva-na-bolnicata-v-gorna-oryahovica/62609 Mreja.bg
С 580 хиляди лв. подновяват покрива на болницата в Горна Оряховица


Започват ремонтни работи на покрива на Общинската болница в Горна Оряховица. За да бъде осигурен достъп на работниците, пациентки и бебета от Родилно отделение ще бъдат преместени в Гинекологията, стана ясно на представянето на новия екип на кмета инж.Добромир Добрев. 580 хил. лв. за реконструкцията са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Това е втори етап от цялостното обновяване на течащия покрив на здравното заведение. През септември с още толкова пари бе ремонтирано част от старото покритие на южното крило. "Покривът не е ремонтиран основно от самото построяване на сградата, правени са само частични подобрения. Така реално ще можем да продължим инвестирането във всяко едно отделение", коментира инж. Добромир Добрев.

Над 1,5 млн. лв. са инвестирани от общината за ремонти и нова апаратура в местната болница. През 2018 г. с 250 хиляди лв. по програма "Красива България" бяха обновени три отделения. Бе закупен и модерен скенер. Тази година бяха подменени подемниците на двата асансьора за 80 000 лв. Предстои общината да инвестира в закупуване на нов рентген.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.