Ремонтираха кметството и читалищния салон в село Винище

https://mreja.bg/skandali/remontiraha-kmetstvoto-i-chitalishtniya-salon-v-selo-vinishte/59532 Mreja.bg
Ремонтираха кметството и читалищния салон в село Винище


Хората във Винище днес отпразнуваха обновяването на най-голямата сграда в селото. В нея съжителстват читалището и кметството.

Основно са ремонтирани покривът, салонът за най-различни прояви и всички останали помещения на читалище. Сменена е дограмата, дървеният под, пребоядисани са стените, запазените дървени плоскости са лакирани, поставено е ново осветление.

Половината от средствата за това добро дело са осигурени от Кирил Маринов - българина емигрант, родом от Винище, който помни корените си, помага непрекъснато и милее за родината. Останалата част от средствата са от бюджета на Монтана.

Днес кметът на общината Златко Живков и кметът на селото Алексей Александров прерязаха лентата за откриване на обновената сграда. Къс от нея ще бъде изпратен на Кирил Маринов, които живее във Франкфурт.

Кметът Живков поздрави хората от селото, пожела им да се събират, да бъдат единни и да се подкрепят. Салонът на читалището се ползва често, за православни и национални празници, а и за абитуриентски балове. Такива във Винище не липсват. Селото е живо, има деца, които учат в Монтана, има и своите випусници!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.