Ръст на контрабандата? За какво говореше Борисов в Пловдив?

https://mreja.bg/skandali/rast-na-kontrabandata-za-kakvo-govoreshe-borisov-v-plovdiv-5/110145 Mreja.bg
Ръст на контрабандата? За какво говореше Борисов в Пловдив?

Гръцките медии разкриват схемите за контрабанда от България, НАП и Агенция „Митници“ не знаят за какво иде реч

За схема с контрабанда, минаваща през Пловдивско – по-конкретно с. Труд – към София, заговори днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той нарече аферата „Пътят на копринката“ (Бел.ред. Името намеква за пловдивският секретар на Румен Радев Николай Копринков).

„Чудовищна контрабанда и всичко отива в торбички и пликчета“, обяви Борисов.

Думите му вероятно изненадаха мнозина, тъй като в родните медии не се споменава нищо за никакви проблеми с контрабандата след смяната на шефовете на НАП и „Митниците“ от страна на служебния кабинет.

Не така стои обаче въпросът в гръцката преса, която от месеци сигнализира за наличие на проблем, пише сайтът tribune.bg.

Голям случай на контрабанда на течни горива от България е разследван от полицията на пункта Комотини, обявиха гръцките медии в края на септември. Открит е камион, транспортиращ огромно количество бензин, който да бъде пласиран на гръцкия пазар.

В момента на задържането камионът се движел по маршрута Комотини-Ксанти. В него пътували двама чужденци, които според официалните документи превозвали зърно. В него обаче били скрити пластмасови резервоари, съдържащи общо 30 тона бензин, за които не са платени нужните данъци и мита.

Загубите за гръцката страна се изчисляват на 30 000 евро. Камионът и ремаркето са конфискувани. Извършителите са арестувани.

Преди месеци гръцките медии алармираха за друг случай, който не беше отразен широко у нас. Арестуван беше български шофьор на цистерна, който е транспортирал незаконно химически разтворители в Гърция, които се използват за производство на фалшиви горива. Този конкретен бизнес е голям и зад него се крие голяма верига от нелегален трафик на гориво, отбелязват гръцките журналисти.

Междувременно у нас се появяват съобщения за голямо количество нелегални цигари марка Regina, които се продават тайно в Южна България. Ето публикациите в гръцките медии : https://www.newsbomb.gr/bomber/prionokordela/story/1198829/o-voylgaros-odigos-to-paranomo-fortio-kai-i-syllipsi-se-parkingk-skafon?fbclid=IwAR1R3HrwyfhPPRiq9A3yVxzXjA08RfkKBhiS16l7j_F1iFNx0rOchjPYd6E

https://pressgreece.gr/koinonia/eisigigan-lathraia-30-tonous-venzinis-ap/?fbclid=IwAR2R1uxvsvPV3iSG94cCrrI0wubNPsyynwZ2a5TaUC6BfAcjV4ZHa7RIAUg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.