Радев: София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес

https://mreja.bg/skandali/radev-sofiya-se-opredelya-kato-top-10-destinaciya-za-startirasht-biznes/62359 Mreja.bg
Радев: София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес


Подкрепата за стартиращите предприятия увлича много млади хора да търсят своята реализация в България, каза президентът Румен Радев в приветствието си на срещата на "Дондуков" 2 на български стартиращи фирми с представители на водещи германски компании с бизнес у нас.

Срещата се организира по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, предава БТА.

През последните пет години в България са създадени над 2000 стартиращи предприятия, разкрити са 15 000 работни места в тази сфера, София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес, изтъкна президентът Радев. Той допълни, че страната ни има всички необходими компоненти за развитие на стартиращ бизнес - знание, хора, амбиция, смели идеи за предприемачество. Това, което по думите на президента може да се направи, е да се способства тези елементи да се свързват по по-добър начин и българската екосистема за стартиращи предприятия да се свърже с други големи системи. Тук е ролята на държавата и на институциите да способстват тези връзки, да дават възможност на таланта на младите предприемачи да се разраства, посочи президентът.

В приветствието си Румен Радев изтъкна още, че Германия е най-големия външно-търговски партньор на България и стратегически инвеститор. Германският бизнес носи не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, които влияят за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България, каза президентът Радев. Той посочи, че в Германия има изградена стабилна екосистема за стартиращи предприятия, която всяка година създава компании, които бързо стават световно известни.

Тим Курт - президент на Германо-българската индустриално-търговска камара, изтъкна важността на стартъпите и иновациите днес и посочи, че те създават връзката между настоящето и бъдещето. Той посочи, че такива срещи и инициативи допринасят българските стартиращи компании да излязат на световната сцена.

В рамките на срещата стартиращи компании направиха презентации за дейността си и представиха своите бизнес идеи и очаквания пред българската стартъп екосистема.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на голямата актриса Стоянка Мутафова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.