Професор Николай Изов е новият ректор на НСА

https://mreja.bg/skandali/profesor-nikolay-izov-e-noviyat-rektor-na-nsa/62818 Mreja.bg
Професор Николай Изов е новият ректор на НСА


С пълно мнозинство Общото събрание избра проф. Николай Изов, доктор за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“ с мандат на управление 2019 - 2023 година.Досегашният ректор, проф. Пенчо Гешев връчи на наследника си академичните регалии – огърлицата и жезъла, с пожелание за здраве, упоритост в отстояване на каузите за развитие на спортната Академия и успех в изпълнение на амбициозната управленска програма, която предлага за следващите четири години.Проф. Изов благодари на всички за доверието и ги увери, че усилията му ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото от предходните управления. „Ще направя опит да създам такава академична среда, която да направи възможно развитието и просперитета на нашата Национална спортна академия „Васил Левски“. Горд съм, че бях в екипа на проф. Гешев. Всички работихме всеотдайно, постигнахме резултати. Горд съм с това и сърдечно му благодаря за опита, който той предаде на нас. Благодаря и на проф. Лъчезар Димитров, тъй като един мандат бях в неговия екип“ – бяха първите думи на новоизбрания ректор.

По решение на Председателството на ОС и Ректорския съвет проф. Пенчо Гешев бе удостоен с най-високото отличие на НСА – златна значка, за изключителния му принос в развитието на Академията. „В последните 16 години съм в органите на управление на спортната Академия, 8 от тях като ректор и разбрах едно – Академията е над всички. Ние всички минаваме през Академията, но Академията остава. Да живее Национална спортна академия „Васил Левски“ – завърши словото си проф. Гешев.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.