Прекратиха концесията за стадион "Ботев", фенове на "Локо" напуснаха сесията

https://mreja.bg/skandali/prekratiha-koncesiyata-za-stadion-botev-fenove-na-loko-napusnaha-sesiyata/63034 Mreja.bg
Прекратиха концесията за стадион "Ботев", фенове на "Локо" напуснаха сесията


С 37 гласа "за" от общо 46 присъстващи съветниците от Пловдив прекратиха концесията за стадион "Хр. Ботев". Договорът бе сключен на 13 март 2013 г. между местния парламент и ПФК "Ботев".

Сега се разваля по взаимно съгласие, след като вече е ясно, че концесията не може да бъде реализирана от футболния клуб заради липса на средства. Решението на съветниците за прекратяване на концесията бе посрещнато с недоволство от фенове на Локо, които дойдоха на сесията. Те настояха контрактът с " Ботев" да не се разваля, преди да се направи пълен одит на извършеното досега строителство на стадиона.

В декларация феновете посочват, че "Ботев" дължи хиляди левове на общината от невнесени гаранции и концесионни възнаграждения. Запалянковците напуснаха сесията след гласуването на прекратяване на концесията и се заканиха да сезират прокуратурата, Агенцията за държавен финансов контрол и Сметната палата заради нанесените щети на общината.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.