Посланикът на Германия с инициативи при областния управител на Пловдив

https://mreja.bg/skandali/poslanikat-na-germaniya-s-iniciativi-pri-oblastniya-upravitel-na-plovdiv/62825 Mreja.bg
Посланикът на Германия с инициативи
при областния управител на Пловдив


Посланикът на Федерална република Германия в България Н.Пр. Кристоф Айххорн и почетният консул в Пловдив д-р Мариана Чолакова разговаряха с областния управител Дани Каназирева. Сред обсъжданите теми бяха регионалното сътрудничество, привличането на още немски инвестиции в Пловдивска област, културата и образованието.

Каназирева отбеляза, че регионът е един от най-бързо развиващите се в страната, а сред най-големите инвеститори са именно немските фирми, което предполага и още по-добри бизнес отношенията в бъдеще. Не на последно място областният управител припомни, че 2019 година минава под знака на Пловдив като европейска столица на културата.На срещата бяха набелязани и няколко конкретни инициативи през 2020 година, свързани с образованието. Сред тях е провеждането на дискусия с млади хора -ученици и студенти на тема "Европа и рокендрола".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.