Побойник от Русе ще плати 30 000 лв. кръвнина за средна телесна повреда

https://mreja.bg/skandali/poboynik-ot-ruse-shte-plati-30-000-lv-kravnina-za-sredna-telesna-povreda/62212 Mreja.bg
Побойник от Русе ще плати 30 000 лв. кръвнина за средна телесна повреда


Побойник от Русе ще плати на жертвата си 30 000 лв. обезщетение за причинена средна телесна повреда. Окръжен съд – Русе осъди 26-годишният А. А. да плати на 21-годишния С. С. обезщетение в размер на 30 000 лв. за причинени неимуществени вреди, 2890 лв. обезщетение за имуществени вреди и 1449,14 лв. разноски по делото, съобщи Темида.

Случаят датира от 5 февруари 2017 г.. Тогава пострадалият, излизайки от магазин в Русе, бил заобиколен от четирима мъже с маски и един без маска, на когото знаел само първото име. Точно човекът без маска ударил С. С. в областта на устата с метална разгъваема палка. След подаден сигнал до полицията и проведено разследване било образувано съдебно производство в Районен съд - Русе, по което било одобрено споразумение, в което А. направил признание, че е виновен за извършеното деяние. Той признал, че е причинил на С. С. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на първи долен ляв зъб, счупване на нивото на венеца на втори долен ляв зъб, изкълчване на първи долен десен зъб, което наложило изваждането му. Без тях се затруднява дъвченето и говоренето на жертвата, като деянието е било извършено по хулигански подбуди. Наказанието, което мъжът приел да изтърпи за това престъпление, е лишаване от свобода за срок от две години с четири години изпитателен срок.

Възстановяването на здравословното състояние на С. С. продължило дълго и той не можел да се храни нормално, изпитвайки силни болки. Говорът му бил нарушен, фъфлел, притеснявал се, че естетически не изглеждал добре, стигнало се до срив в самочувствието му и в социалните му контакти. За обезщетяване на тези неимуществени вреди пострадалият поискал от съда да му присъди 50 000 лв., но магистратите ги оценили на 30 000 лв., вземайки предвид размерите на обезщетенията, определяни при аналогични случаи и конкретната икономическа обстановка в страната. Исковете за обезщетяване на разходите по лечението и воденето на делото били уважени изцяло. Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.