Пиян и друсан несебърски прокурор – сътрапезник на вдовицата на Бай Миле

Обвинителят Методи Велков въртял нелегален бизнес с общински паркинг със зетя на Митьо Очите

https://mreja.bg/skandali/piyan-i-drusan-nesebarski-prokuror-satrapeznik-na-vdovicata-na-bay-mile-6/139181 Mreja.bg
Пиян и друсан несебърски прокурор – сътрапезник на вдовицата на Бай Миле

Обвинителят Методи Велков въртял нелегален бизнес с общински паркинг със зетя на Митьо Очите

Държавният обвинител от Районна прокуратура в Несебър Методи Велков, който преди седмица беше пиян и дрогиран от полицията в Слънчев бряг след див екшън, сътворен от него на бензиностанция край Равда, е част от близкия приятелски кръг на Силвия Панагонова, вдовицата на застреляния сикаджия Милчо Бонев – Бай Миле, разкриват бизнесмени от Слънчев бряг, станали свидетели на куп останали наказани предишни пиянски изцепки на 33-годишния прокурор от Несебър.

 

Въпреки крехката си за прокурор възраст Методи Велков се държал като мутра и демонстрирал висок стандарт на живот, подхождащ повече на представител на ъндърграунда, отколкото на държавен обвинител. „Той е сред сътрапезниците на Силвия Панагонова, вдовицата на Бай Миле, когато тя пристигне в Слънчев бряг, за да наглежда бизнеса си, Методи Велков е неизменна част от нейното обкръжение.

Двамата пиянстват заедно почти до зори разказват очевидци на безпаметните гуляи между мафиотската вдовица и държавния обвинител от Несебър.

 

Методи Велков парадирал и със свой близки приятелства със знакови фигури от ъндърграунда. Сред хората, които често са засичани в неговото обкръжение, са Петър Биберов – Кюфтето и Венцислав Христов – Лавацата от бандата на Митьо Очите. В Слънчев бряг се мълви, че Методи Велков въртял и нелегален съвместен бизнес с Велислав Попов, зетя на Морския Ал Капоне.

 

Двамата заграбили общински терен в Слънчев бряг в района край хотел „Кубан“, който преобразували в платен паркинг. Според една от версиите, които се разпространяват под сурдинка в най-големия курорт в България, Методи Велков е арестуван от местната полиция след спор с ченгета кой да контролира паркинга и да събира по 20 лева дневно от всеки автомобил.

 

Според полицай от Несебър, пожелал името му да не бъде афиширано, в месеците преди да бъде зрелищно арестуван, Методи Велков често е бил засичан да шофира в неадекватно състояние луксозната си лимузина „Лексус“. През пролетта ченгета го спрели зад волана, силно вонящ на алкохол, но тогава арестът му бил осуетен от високопоставен полицейски шеф.

Според мълвата за държавния обвинител тогава се застъпил началникът на полицията в Бургас.

 

На 11 юли рано сутринта Методи Велков бе въдворен с белезници в ареста в Слънчев бряг, след като в 5:30 ч. рано сутринта служителка от бензиностанция на пътя между Несебър и Равда подала сигнал на тел. 112.

Бензинджийката разказала, че видимо пиян мъж си купил 9 бири и изпил две от тях на екс.

 

След като служителката му направила забележка, онзи и предложил да й плати 100 лева, за да правят секс. Първоначално на подадения сигнал се отзовали двама полицаи, а след това и техни колеги от КАТ.

 

Ченгетата опитали да вразумят буйстващия мъж, но той не се стреснал от тях, а даже ги заплашил с бъдещи уволнения, категорично отказвайки да даде проби за алкохол и наркотици. Впоследствие пристигнала още една полицейска патрулка и ченгетата свалили регистрационните номера на лимузината на Велков.

 

Мъртво пияният и дрогиран несебърски прокурор опитал да си тръгне от мястото на събитието, шмугвайки се зад волана на една от полицейските патрулки, без да ве усети, че до шофьорската седалка седи полицай, попълващ протоколи.

Едва тогава като четирима с общи усилия измъкнали Методи Велков от патрулния автомобил и му поставили белезниците. Впоследствие е установено, че държавният обвинител е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от над 1,2 промила и след употреба на кокаин.

 

Прокурор Методи Велков е временно отстранен от длъжност, а шефката на Районната прокуратура в Бургас Мария Велкова предлага на Висшия съдебен съвет да уволни дисциплинарно колегата й заради срамното петно което е лепнал на държавното обвинение с поведението си. 33-годишният магистрат е с повдигнати три обвинения, а разследването срещу него се ръководи от Софийската градска прокуратура. По повдигнатите обвинения Методи Велков е заплашен с присъда до 5 години затвор.

 

Арестуваният на бензиностанция край Несебър пиян и дрогиран прокурор Методи Велков е държавен обвинител от началото на 2020 г., когато е назначен в районната прокуратура на Бургас. Няколко месеца по-късно Велков е командирован в териториалното отделение в Несебър.

За краткия си престой като представител на Районната прокуратура в морския град Методи Велков се замогва значително – купува си къща в Равда и апартамент в Слънчев бряг, както и луксозен автомобил „Лексус“. Иначе Велков е родом от Камено.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.