Откриха високоскоростната жп линия Пекин-Джандзякоу (Обновена)

https://mreja.bg/skandali/otkriha-visokoskorostnata-zhp-liniya-pekin-dzhandzyakou-obnovena/63063 Mreja.bg
Откриха високоскоростната жп линия Пекин-Джандзякоу (Обновена)


Високоскоростната жп линия, свързваща Пекин с град Джандзякоу, съдомакин на Зимната Олимпиада 2022, официално бе пусната в експлоатация днес, предаде "Радио Китай".

С 5G мрежа, безжично зареждане на устройства и интелигентно осветление, смарт влакът G8811 отпътува от пекинската гара „Север" в 8:30 сутринта за Джандзякоу в провинция Хъбей.

Линията е дълга общо 174 км, по протежението ѝ има 10 спирки.

Максимално проектираната скорост на влака е 350 км/ч. Той се очаква да съкрати времето за изминаване на разстоянието между двата града от 3 часа на 47 минути и улесни придвижването между двата града домакини на Зимната Олимпиада.

Жп линията до Чунли също бе пусната в експлоатация. Дълга е 53 км с максимална проектирана скорост на движение 250 км/ч. В града се намират повечето писти, където ще се проведат някои от дисциплините.

Изграждането на високоскоростната линия продължи близо 4 години.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.