Наказват Спас Гърневски заради "червени боклуци" от трибуната на парламента

https://mreja.bg/skandali/nakazvat-spas-garnevski-zaradi-cherveni-bokluci-ot-tribunata-na-parlamenta/62274 Mreja.bg
Наказват Спас Гърневски заради "червени боклуци" от трибуната на парламента


Наказание с порицание ще отнесе депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, заради снощния скандал в парламента при дебатирането на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

"Във връзка с вчерашното приключване на заседанието бяхме на председателски съвет сутринта и първо решихме след като проведохме разговори, че г-н Гърневски ще бъде наказан“, съобщи в началото председателят на парламента Цвета Караянчева.

Скандалът снощи се заформи около предложението минимална пенсия да стане 300 лв. От БСП и "Атака" поискаха поименно гласуване, а представляващият пленарното заседание Емил Христов бе категоричен, че процедурата не го позволява. Това разгневи депутатите и те обградиха Христов около трибуната. От залата се чуха викове "червени боклуци". Това доведе и до край на заседанието.

" В края на парламентарния ден се случи нещо, което не бива да се случва - да се обгражда парламентарната трибуна. Това ме провокира и си позволих реплики, които не трябваше да казвам. Съжалявам за това и призовавам всички спокойно днес и утре да приемем бюджета на страната", заяви Гърневски.

Имаме решение на парламентарната група, с което искаме той да бъде отстранен от поне едно пленарно заседание. Това не е първият път, когато той обижда нашата група и искаме да бъде отстранен, за да не се повтаря повече това, каза от трибуната социалистът Георги Свиленски.

Решението не може да се вземе от парламентарната група, има си правилник на Народното събрание. Предлагам, за да приключи спорът още веднъж да се съберем на председателски съвет, каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.