Мъж твърди, че е глобен за липсваща „Гражданска отговорност”, когато имал такава

https://mreja.bg/skandali/mazh-tvardi-che-e-globen-za-lipsvashta-grazhdanska-otgovornost-kogato-imal-takava/62753 Mreja.bg
Мъж твърди, че е глобен за липсваща „Гражданска отговорност”, когато имал такава


Мъж от Ахелой получи електронен фиш на стойност 250 лева за това, че шофира без валидна "Гражданска отговорност", при положение, че има платена такава. Андриан Иванов е готов да съди държавата, защото не иска да плаща глоби заради грешка в системата на пътна полиция. Той задава въпроса „Какво се случва, ако приемат закона за „Бонус-Малус” и защо той ще трябва да плаща по-скъпа застраховка поради грешка в системите на КАТ?”

Андриан Иванов купува колата си на 25 април от София. На 30 същия месец, в законоустановения срок Андриан прави анекс на застраховката Гражданска отговорност, която е направена от предишния собственик. В дните от закупуването на колата до анекса на застраховката автомобилът попада в полезрението на патрулка на КАТ.

„На 28-ми ми съставят фиш, с който трябва да платя 250 лв. глоба поради шофиране без „Гражданска отговорност”. Аз купувам колата с „Гражданска отговорност”, разказва Иванов пред NOVA. Фишът Андриян получава 7 месеца по-късно и смята, че е неправомерно съставен.

„Защото „Гражданската отговорност” е сключена от предишния собственик през март месец, те ми го съставят на 25 април тази година. И реално аз имам съставен фиш с валидна „Гражданска отговорност”, а във фиша пише, че шофирам кола без”, обясни Иванов.

Проверка в Районното управление на полицията в Несебър установява,че към датата на съставяне на фиша Андриан е бил изряден водач. Издават му дори документ, с който да обжалва.

От КАТ в Бургас не пожелаха да застанат пред камера и да обяснят, защо при платена задължителна застраховка камерите на патрулките не са отчели „Гражданската отговорност” на Андриян.

От отдел „Пътна полиция” към областната дирекция на МВР - Бургас заявиха, че случаят ще бъде изпратен за разглеждане към полицейското управление в Несебър, тъй като техен служебен автомобил, оборудван със стационарна камера, е регистрирал нарушението.

Ако се установи, че фишът е съставен неправомерно можел да отпадне. Въпреки това Андриан е наел адвокат и си търси правата по съдебен път.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.