„Майбах“ на Вальо Златев развозва напред-назад Николина Ангелкова

Бившият туристически министър седна в лимузина на олигарха за 500 бона

https://mreja.bg/skandali/maybah-na-valyo-zlatev-razvozva-napred-nazad-nikolina-angelkova-6/123864 Mreja.bg
„Майбах“ на Вальо Златев развозва напред-назад Николина Ангелкова

Бившият туристически министър седна в лимузина на олигарха за 500 бона

По всичко личи, че бившият туристически министър Николина Ангелкова, е посипана със златен дъжд от новия си бизнес партньор – доскорошният бос на „Лукойл“ за България и настоящ туристически магнат Валентин Златев.

 

Освен огромната заплата от 30 000 лева, която ще прибира Ангелкова като част от Съвета на директорите в туристическото дружество на Златев „Тера Уей“, властната дама от Крумовград е получила и служебна лимузина „Мерцедес Майбах“ от правешкия олигарх, с която гордо се разхожда из София. Преди броени дни Ангелкова смая доскорошните си подчинени в Министерството на туризма, след като се появи с тузарската лимузина на стойност над 500 000 лева на церемонията на осмите годишни награди, раздавани от ведомството, в 5-звездния хотел „Шератон“ в центъра на София.

 

Запознати потвърдиха, че през последния месец Ангелкова е засичана многократно да се вози в баровското возило, което й било предоставено за ползване заедно с личен шофьор от Вальо Златев. Някои дори твърдят, че Николина Ангелкова е миноритарен съдружник на доскорошния шеф на „Лукойл“ в новостроящия се 5-звезден хотел в Танзания Kempinski Longoza Lodge в Националния парк Серенгети. Строежът на хотела в Танзания стартира преди няколко месеца, като според | официалната информация инвестицията, която ще направи Валентин Златев, е в размер на 72 млн. долара. Хотелът се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

 

Инвестиционният проект предвижда изграждането на 75 стаи и апартаменти и 12 частни вили с три спални, като очакванията са хотелът да бъде завършен изяло в края на 2024 г. и да започне да приема богати сафари любители от началото на 2025 г.

 

Николина Ангелкова стана официално част от управата на туристическата империя на Валентин Златев на 17 ноември т.г., когато беше вписана в Съвета на директорите на „Тера Уей Инвестмънт Груп“. Компанията е собственик на хотелите на бившия шеф на „Лукойл“ за България, а активите на дружеството възлизат на над 160 млн. лв. Компанията управлява общо 7 хотела - пет в Слънчев бряг и Обзор, един в Правец и 5-звездния в центъра на София „Хаят Риджънси“, изграден върху мястото на бившия хотел „Сердика“.

 

Смущаваща  подробност около  назначението на Ангелкова в директорския борд на туристическата империя на Валентин Златев е обстоятелството, че в качеството си на министър на туризма през пролетта на 2018 г. тя е подписала договор за отдаване на концесия на морския плаж Свети Влас на „Тера тур Сървиз“, а освен това е категоризирала два от морските хотели на Валентин Златев, заобикаляйки куп административни процедури.

 

Докато беше министър на туризма, Николина Ангелкова се прочу със скъпия си и луксозен вкус, демонстриран чрез дизайнерските тоалети и дамски чанти, с които се появяваше на официални събития. През 2017 и 2018 г. Ангелкова стигна до Холивуд, като присъстваше на две поредни церемонии по връчването на филмовите награди „Оскар“. Тогава се появиха и съмнения, че министърката на туризма се е сдобила с ВИП покани на гърба на данъкоплатците, плащайки нерегламентирано на американски лобисти за присъствието си на червения килим. Според твърденията на самата Ангелкова тя сама е поела разноските и е присъствала на бляскавото събитие в лично качество.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.