Кой управлява ММС: калинки, пиарки или заместник. Има ли министър в Спортната палата?

https://mreja.bg/skandali/koy-upravlyava-mms-kalinki-piarki-ili-zamestnik-ima-li-ministar-v-sportnata-palata-6/113871 Mreja.bg
Кой управлява ММС: калинки, пиарки или заместник. Има ли министър в Спортната палата?

 

Първи епизод „Има ли министър в ММС“ се разиграва в Спортната палата. За първи път е! Въпросът тормози не само служителите на спортното министерство, но и журналисти, федерации, клубове - цялата спортна общественост, пише Столица.bg.

 

Влизането в сградата на бул. „Васил Левски“ 75 на Димитър Илиев започна с пътната безопасност. Чудесно, но такова министерство още няма, се отбелязва в материала.

Два месеца от престоя му там като министър още няма пресконференция, за да представи екипа и програмата си. Годината е предолимпийска! Клубове и федерации са без пари, а мантрата „Няма бюджет“ оправдава все още престоя му в Спортната палата.

Кой обаче управлява министерството? Със сигурност не е Димитър Илиев. Там се вихрят калинки, малинки - без най-малка представа от спорт. Като се започне от директора на дирекция ВОП, та чак до министерския етаж. Въртят интриги, уволняват, назначават и забравят, че спортното министерство не е за дебютантки. Два месеца журналистите получават дозиран брой имейли от 3 изречения. „Министър се срещна..., Министърът обсъди..., Министърът разговаря..., Министърът награди...!“

 

„Само се запознахме на срещата и той изслуша проблемите ни, основно свързани с финансирането“, споделиха пред Столица.bg представители на спортни федерации, които също не знаят по каква схема ще става финансирането.

Досега министърът посреща, изслушва и изпраща. Димитър Илиев от 4 - 5 появявания по телевизиите говори за пътната безопасност, обаче ММС не отговаря за пътен травматизъм и ПТП-та - в СДВР има Пътна полиция, в ГДНП също има Пътна полиция, с една дума темата е на в МВР.

 

Знае ли министър Димитър Илиев какво излиза от пресцентъра му?

Едва ли. Това никога не е било! Никога до сега тази дирекция не е била ръководена от хора извън спорта. Защото министерство на спорта не е като пресцентъра на МС - какъвто линк докопаш от сайтове и телевизии и да го блъскаш в общия чат!

 

Министър Илиев, сам ли си избрахте екипа? За зам.-министър Дашева вече знаем. Всъщност за два месеца не е ясно - тези 137 млн. лв., които обещахте на българския спорт как ще ги разпределяте? По старата Наредба за финансиране, по смесена, по козметично променена или по изцяло нова, изработена от вас и екипа ви като министър в редовно правителство? След толкова разговори с федерациите бихте ли съобщили какво искат те, как да се разпределят парите - по приятелски, по заслуги или по най-много срещи с вас? Бихте ли споделили какво ще се случи със спортните бази - язви, като спортен комплекс Цар Самуил в Петрич, Дианабад, Червено знаме, стадион Септември и т. нататък.

 

А какво се случва в търговските дружества на ММС и БСТ ще даде ли повече пари за българския спорт в предолимпийската година? Всъщност досега никога не е имало спортен министър, който да го управляват, дори Радостин Василев управляваше сам ММС, лично.

Г-н Министър, имате съветници и приятели, бивши министри, попитайте ги! Вие господин министър не сте финансист, икономист, лекар, нито пък строителен инженер и затова имате екип от специалисти и директори на дирекции, на чиято експертност разчитате, но пиарът на министъра на спорта не разбира от спорт и съм убедена, че не прави разлика между петобой, седмобой и десетобой, нито пък между флот и флоп! И парашутистите ви провалят! За разлика от политиката, където изборните победи са резултата от добър пиар, в спорта пиарът е резултат от медали, титли и рекорди, олимпиади, световни и европейски първенство! В спорта „ще участваме“ и „ще подкрепим“ не вършат работа и вие добре го знаете като един от най-добрите автомобилни състезатели на България!

Източник: stolica.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.