Китай ще се справи с икономическите рискове

https://mreja.bg/skandali/kitay-shte-se-spravi-s-ikonomicheskite-riskove/62616 Mreja.bg
Китай ще се справи с икономическите рискове


На приключилото на 12 декември работно заседание за икономиката на ЦК на ККП бе направен анализ на икономическата ситуация и планирано икономическото развитие през 2020 г., предаде Радио "Китай".

Участниците в него стигнаха до извода, че китайската икономика като цяло е стабилна и тенденцията за подобряването ѝ в дългосрочен план няма да се промени, което засили увереността на китайския народ за преодоляването на трудностите и изясни посоката за икономическото развитие през идната година, се казва в днешния коментар на Радио Китай за чужбина.Годишното заседание по икономическите въпроси се възприема като платформа за макроикономическата политика на Китай през следващата година. Настъпващата 2020 г. ще е изключително важна за страната, тъй като тя е последната от стратегията за изграждане на общество със средно ниво на благосъстояние и на тринадесетия петгодишен план за социално-икономическото развитие. Затова настоящият икономически форум на ЦК на ККП е в центъра на вниманието на обществото.

През изминалите 70 години китайската икономика расте, преодолявайки рисковете. В бъдеще страната ще използва предимствата си по отношение на икономическата система, пазара и специалистите, ще поддържа стратегическата стабилност и ще отстоява политиката за стабилен растеж, ще реализира качествения икономически растеж и ще допринесе за просперитета на целия свят, коментира още Радио Китай за чужбина.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.