Китай продължава да помага на развиващите се страни в справянето с климатичните промени

https://mreja.bg/skandali/kitay-prodalzhava-da-pomaga-na-razvivashtite-se-strani-v-spravyaneto-s-klimatichnite-promeni/62653 Mreja.bg
Китай продължава да помага на развиващите се страни в справянето с климатичните промени


Китай е отпуснал над 1 милиард юана (143 милиона долара) от 2011 г насам за развиващите се страни в борбата им с климатичните промени, съобщи официално лице в рамките на годишната конференция на ООН за климата в Мадрид, предаде bulgarian.cri.cn.

Джао Инмин, заместник министър на екологията и околната среда каза, че до момента Китай е подписал меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на климата с 33 развиващите се държави. Предоставил е обучение и на 200 официални лица и специалисти от 120 държави, работещи в сферата на околната среда и справянето с климата.

„Климатичните изменения са огромно предизвикателство за оцеляването и развитието на човечеството, те са спешна заплаха, която грози целия свят. Развиващите се държави са най-големите жертви на тези климатични промени", каза заместник министърът на форум за сътрудничеството по климата „Юг-Юг". Мероприятието се фокусира върху обмена на ресурси, технологии и знания между развиващите се държави.

Освен неблагоприятните ефекти от глобалното затопляне, тези държави са изправени и пред неотложни задачи като насърчаване на развитието, изкореняване на бедността и подобряване на медицинските услуги, каза още той.

„Трябва да се обединим и споделим опита си, за да насърчим прогреса на глобалната цивилизация и изградим общество на споделена съдба", подчерта още заместник министърът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.