Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание за имоти

Станимир Михайлов умишлено е влязъл в сделка за придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет

https://mreja.bg/skandali/kandidatat-na-pp-db-za-shef-na-nzok-stanimir-mihaylov-podal-deklaraciya-s-nevyarno-sadarzhanie-za-imoti-5/113626 Mreja.bg
Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание за имоти

Станимир Михайлов умишлено е влязъл в сделка за придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП–ДБ) внесоха кандидатурата на бившия банкер Станимир Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

 

Той ще бъде изслушан на извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия следващия понеделник.

 

В мотивите за номинацията му ПП-ДБ посочва, че Михайлов има необходимите качества за поста и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

 

Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването, посочва ПП-ДБ.

 

Станимир Михайлов обаче е извършил престъпление според законите на страната, сочат документи. 
Той е подал декларация с невярно съдържание при имотна сделка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 г. Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. "Фритьоф Нансен" за 30000 лева при данъчна оценка 29658.50 лв. (Виж прил.1)


Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи - "Токуда банк“ за 115 000 лева. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. (Виж прил.2)


На 17.12.2010г. го продава на своя съдружник Фернандо Перейра във
„ФЕРТАПЕР“ ООД и Мария Перейра за 88 800 лева. (Виж прил.3).


В този нотариален акт той декларира неверни данни в т.3, че
въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с
невярно съдържание. Това е престъпление по чл.313 от НК. (Виж прил.4).


Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. (Виж прил.5).

Горните данни говорят за умишлено придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет.

Всичко гореописано говори, че Станимир Михайлов има склонност към неправомерни деяния, воден от своя престъпен ум, казват юристи, които помолихме за коментар.

 

Описаните документи вижте тук:

 

Във вторник на извънредно заседание ресорната парламентарна комисия прие на второ четене предложението подуправителят на здравната каса да изпълнява длъжността управител безсрочно, докато бъде избран нов при предсрочно прекратяване на правомощията на предишния. Поправка в закона за здравното осигуряване предложи ГЕРБ.

 

"Има такъв народ" предложи да има ограничение от два месеца за изпълняването на длъжността. Предстои текстовете да влязат за финално обсъждане в пленарната зала.

 

Миналата сряда изтече срокът, в който подуправителят може да изпълнява длъжността управител.

Източник: epicenter.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.