Как се скалъпва голямата лъжа за Синдзян

https://mreja.bg/skandali/kak-se-skalapva-golyamata-lazha-za-sindzyan/63037 Mreja.bg
Как се скалъпва голямата лъжа за Синдзян


Тези дни американският независим информационен уебсайт „Grayzone" публикува статия, в която разкри конкретните методи и вътрешна информация на организациите и лицата, скалъпващи лъжи за Китай.

Статията е не само прозорец за международната общност да разбере истинската ситуация за Синдзян-уйгурския автономен район, но и изяснява действията на западните сили срещу Китай, целящи да навредят на страната, пише "Радио Китай".

В статията, написана съвместно от редактора от „Grayzone" Макс Блументал и канадския писател Аджит Сингх, се казва, че в западните медии често се използват израза „задържани са няколко милиони мюсюлмани" в Синдзян-уйгурския автономен район, но всъщност т. нар. „проучвания" от инициатора на лъжите изобщо не издържат проверка.

„Grayzone" първо разкрива неверните думи на организацията наречена „Китайска мрежа за защита на човешките права", която миналата година подава доклад до Комитета за премахване на расова дискриминация на ООН. В документа се твърди, че „около милион уйгурци са изпратени в лагери за превъзпитание" и около 2 милиони са принуждавани да участват в проекта за превъзпитание" в Синдзян". Тази страшна критика се използва от западните медии за „голям материал" в атаката срещу Китай.

Според изследване на „Grayzone", тази организация е интервюирала едва 8 уйгурци в т. нар. „проучване", след което стига до заключението, че засегнатото население е 1-2 милиона. Колко смешно! Каква достоверност може да има подобно заключение, с толкова малко примери?

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.