Иван Гешев: Не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък

https://mreja.bg/skandali/ivan-geshev-ne-sme-bezgreshni-i-zatova-nyama-parvi-da-hvarlim-kamak/62795 Mreja.bg
Иван Гешев: Не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък


Поемам една прокуратура, която е в добра кондиция, която е подредена и има административен капацитет. Това каза главният прокурор Иван Гешев в специално интервю пред БНТ, веднага след като положи клетва.

Той добави, че няма структура и организация, която да е без проблеми. Въпросът е всяка структура, организация и институция да решава собствените си проблеми, а да не прехвърля отговорността за тях на други.

"И, както казах при встъпването си, ние знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък. Ще се насочим към решаване на собствените си проблеми, а няма да ги прехвърляме на други", каза Гешев.

Проблемите, по думите му, са от различно естество. Най-сериозният краткосрочен проблем, който той изтъкна, е формирането на екип.

"Защото от създаването на екип, който има общи цели, който работи заедно, а не поотделно, и който има общи идеи и виждания за развитието на прокуратурата, зависи много. Никой еднолично, и главен прокурор включително, не може да управлява каквато и да е структура и организация", каза още Гешев.

"Мен най ми се иска след тези 7 години ситуацията с битовата престъпност да седи по различен начин. Да не гледаме по телевизията как се убиват възрастни хора, които са дали живота си и труда си за изграждането на тази държава, как ги палят в къщите им. /.../Надявам се да не говорим вече толкова за корупция и се надявам прокуратурата да излезе по-силна този мандат", каза още той; 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.