Искат постоянен арест за 21-годишен, свил колело по време на условна присъда

https://mreja.bg/skandali/iskat-postoyanen-arest-za-21-godishen-svil-kolelo-po-vreme-na-uslovna-prisada/62558 Mreja.bg
Искат постоянен арест за 21-годишен, свил колело по време на условна присъда


С постановление на наблюдаващ прокурор, по бързо производство на Районна прокуратура – Габрово, задържаха извършител на кражба за срок от 72 часа до довеждането му пред съда. Това информира Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Р. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 09.12.2019 г. в с. Драгановци, общ. Габрово, при условията на повторност, отнел чужда движима вещ: велосипед марка „Drag“, модел „С1“ на стойност около 600 лв., като случаят е немаловажен - престъпление по чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28 от НК.

21-годишният извършител има предходни присъди за извършени престъпления, като последното деяние е осъществено в срока на условно осъждане.

Прокуратурата счита, че съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.