Фон дер Лайен критикува санкциите на САЩ срещу "Северен поток 2"

https://mreja.bg/skandali/fon-der-layen-kritikuva-sankciite-na-sasht-sreshtu-severen-potok-2/63024 Mreja.bg
Фон дер Лайен критикува санкциите на САЩ срещу "Северен поток 2"


Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкритикува американското законодателство, предвиждащо санкции срещу компании, участващи в проекта "Северен поток 2", предаде ДПА.

Фон дер Лайен изрази позицията си в интервю за германското сп. "Шпигел".

След построяването си "Северен поток 2" ще позволи на Русия значително да увеличи вноса на газ в Германия през Балтийско море. Противниците на проекта се опасяват, че той ще увеличи енергийната зависимост на Германия от Русия, като наред с това ще изложи на риск енергийните доставки за страните от Централна и Източна Европа, които тръбопроводът заобикаля.

Фон дер Лайен призна, че проектът има политическо измерение и че Еврокомисията трябва да защитава интересите на държавите членки от Източна Европа, отбелязва ДПА.

От друга страна, ЕК се противопоставя на санкциите срещу европейските компании, които участват в проекта, изтъкна Фон дер Лайен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.