ДПС: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП

https://mreja.bg/skandali/dps-lasna-zadkulisnoto-saglashatelstvo-na-gerb-i-bsp/62349 Mreja.bg
ДПС: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП


Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ минути след като парламентът прегласува текста за парите на партиите от бюджета и ГЕРБ, по настояване на патриотите, подкрепи предложението на БСП за 8 лева на глас.

Карадайъ напомни, че още сутринта до него е достигнала информация, че БСП и ГЕРБ са влезли в "задкулисно съглашателство за субсидиите против демокрацията плурализма" и е предупредил за това. Той обясни, че гласуваният размер на субсидията от 8 лева е достатъчен само за големите партии като ГЕРБ и БСП, но не и за по-малките. Видя се популизмът и на ГЕРБ, и на БСП, каза той. И критикува партиите, че по време на дебатите в пленарната зала не са се хвърлили по този начин да бранят предложенията си за здравеопазването, за децата, за пенсиите. Но за субсидиите си нарушиха съзнателно и арогантно правилника на Нс, критикува Карадайъ.

Видяхме от г-жа Караянчева отказ да следи за изпълнението на правилника на НС, тя се отказва по този начин да бъде председател на НС, защото всички народни представители са длъжни и са се клели да спазват конституцията и законите на страна, а тя най-арогантно и абсолютно съзнателно наруши правилника и се отказа да следи за изпълнението му, коментира лидерът на ДПС.

Това е ГЕРБ, това е БСП. Те имат усещането, че са над закона, допълни той.

Нинова ме обвини в лъжа, но явно тя лъже, фактите са точно обратното на това, което каза тя, коментира Карадайъ. Явно популизмът, лицемерието в политиката е много по-важно от правилата, допълни той.

ДПС тепърва ще обсъжда следващите си действия, но депутати обясниха, че ще използват всички допустими инструменти по правилник и по закон и допуснаха искане за оставката на шефката на НС Цвета Караянчева и сезиране на Конституционния съд.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.