Доц. д-р Ангел Кунчев: Грипна вълна няма, по-вероятна е в края на месеца

https://mreja.bg/skandali/doc-d-r-angel-kunchev-gripna-valna-nyama-po-veroyatna-e-v-kraya-na-meseca/62995 Mreja.bg
Доц. д-р Ангел Кунчев: Грипна вълна няма, по-вероятна е в края на месеца


"Случаите на грип у нас засега са единични, но се увеличават в Европа. Тази година разпространението на грипа закъсня с месец и половина", коментира в предаването "Здравей, България" на Нова тв главният здравен инспектор епидемиологът доц. д-р Ангел Кунчев.

Експертът предполага, че в средата на месеца е възможно случаите на заболяване от грип да се увеличат, а към края на месеца да има и епидемична обстановка.

Д-р Кунчев успокоява перничани, че няма опасност от масова зараза с ешерихия коли. Само няколко случаи на хора от различна възраст са имали оплаквания.

"Ще пуснем водата само когато сме 100-процента сигурни, че няма опасност от ешерихия коли. Вероятно заразата е тръгнала при ремонт, когато са се месили питейна и канална вода", е мнението на специалистът.

Днес има кризисен щаб за ситуацията с водата в Перник, но според икономическият министър Емил Караниколов положението е много тежко, а хаосът - абсолютен, което се доказва от започналото разследване. Загубите на вода са огромни. Решението е генерално.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.