Делото за смъртта на Алекс от Бяла тръгна с протест на близки пред съда в Търново

https://mreja.bg/skandali/deloto-za-smartta-na-aleks-ot-byala-tragna-s-protest-na-blizki-pred-sada-v-tarnovo/62461 Mreja.bg
Делото за смъртта на Алекс от Бяла тръгна с протест на близки пред съда в Търново


5-годишното братче на жертвата онемяло след трагедията

Над 30 близки на Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред съдебната палата във Велико Търново в понеделник с искане за справедлива присъда за убиеца му Валентин Маринов. Магистратите веднъж намалиха драстично наказанието му от 20 на 3 години, а Върховният съд върна процеса за ново разглеждане в Търново.

Пред съда със снимка на Алекс бе и 16-годишният му брат Павел.

"Искаме справедливост. Каквато и да е присъдата, тя няма да върне брат ми", пророни момчето.

Две години и половина след смъртта на 18-годишния Алекс 5-годишното му братче не говори. От стреса момченцето е спряло да комуникира. Не помага ходенето по доктори и логопеди 3 пъти седмично. Майка на убития ученик Росица не е в състояние да излезе от къщи. Това разказа свакото на момчетата Панайот Панайотов пред сградата на съда, където делото тръгна отново.

Още за историята на престъплението, мнението на защитниците на двете страни и на вещите лица четете утре.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.