Дедо Еконтий се е прицелил в летището на Русе

Рена Стефанова повече от 10 години беше юрист на спедиторската компания

https://mreja.bg/skandali/dedo-ekontiy-se-e-pricelil-v-letishteto-na-ruse/117114 Mreja.bg
Дедо Еконтий се е прицелил в летището на Русе

Рена Стефанова повече от 10 години беше юрист на спедиторската компания

Скандалният милионер и доскорошен спонсор на „Продължаваме промяната“ Николай Събев, успя да вкара предизборен разкол в местните структури на „Продължаваме промяната“ и Демократична България" в Русе, пробутвайки юристката си Рена Стефанова за кандидат-кмет на ПП-ДБ в дунавския град. Преди дни кандидатурата на Рена Стефанова за градоначалник на Русе беше официално обявена.

 

Издигането на Рена Стефанова за кмет на Русе обаче бе прието на нож от структурата на „Демократична България“, като местните политически лидери открито обвиняват боса на спедиторската фирма „Еконт“ Николай Събев – Дедо Еконтий, че в преследването на корпоративни интереси лишава ПП-ДБ от възможността да имат кмет на Русе.

 

Настоящият градоначалник Пенчо Милков може вече да черпи за повторното си избиране – спуснатата от Дедо Еконтий юристка Рена няма никакъв шанс да събере повече от 7-8%. За кандидат кмет на Русе трябваше да бъде номинирана или председателката на „Продължаваме промяната“ д-р Петя Кашукеева, или Иван Белчев от „Демократична България“, които поне нямат криминални досиета, възмущават се от позорната номинация на Рена Стефанова активисти на двете партии в Русе.

 

Рена Стефанова повече от 10 години беше юрист на спедиторската компания „Еконт“ и за никого в Русе не е тайна, че е оформяла документално и юридически повечето от крупните сделки на милионера Николай Събев. Заради това срещу нея цари брожение както в местната структура на „Продължаваме промяната“, откъдето до последно настояваха за кмет да бъде издигнат напористият депутат Иван Белчев.

 

Основната критика срещу Рена Стефанова обаче е осъдителната й присъда за блъсната от нея жена на пешеходна пътека в София, която макар и смехотворна, е повод за критики срещу „Продължаваме промяната“, че издигат за обществен пост човек, предизвикал пътнотранспортно произшествие, и то в момент, в който цялата държава е настръхнала срещу джигитите по пътищата.

 

През декември 2021 г. като действащ депутат от47-ото Народно събрание Рена Стефанова блъсна жена с колата си на столичното кръстовище на ул. „Одрин“ с бул. „Тодор Александров Жената паднала на земята и си счупила  12-и гръден прешлен, което според Наказателния кодекс е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата – не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат. Юристката на Николай Събев обаче се размина само с условна присъда от 3 месеца, след като призна вина и сключи споразумение с прокуратурата. И до днес остават недоказани обвиненията, че Стефанова е шофирала автомобила си подпийнала, но е била измъкната от тогавашния МВР шеф Бойко Рашков след телефонно обаждане от Дедо Еконтий. Враговете на Стефанова подмятат, че пътните полицаи просто подменили пробата за алкохол. Юристката е известна с това, че пие по 2 чаши бяло вино или розе на обяд, а като депутат в предното Народно събрание многократно беше засичана да си купува от парламентарния стол кашони с бяло вино, чиято цена е под пазарната, тъй като депутатският стол е субсидиран от данъкоплатците.

 

Източник от структурата на „Продължаваме промяната“ в Русе разкрива, че Николай Събев е съумял да наложи кандидатурата на протежето си Рена Стефанова за кандидат за кмет не чрез груба сила, а чрез подарък на заместник-министъра на транспорта Димитър Недялков, който лобираше за д-р Петя Кашукеева.

 

Разправят, че Събев подарил двуседмична тузарска почивка на Димитър Недялков на остров Пукет в Тайланд в 5-звезден хотел. Екскурзията е насрочена за периода 27 декември 2023 г. – 11 януари 2024 г. Неофициално се твърди, че Николай Събев притежава хотел в Тайланд, където отдъхвапрез зимните месеци.

 

„Основната причина „Продължаваме промяната - ДБ“ да изберат да заложат на Рена Стефанова е фактът, че Николай Събев ще плати разходите по предизборната й кампания. Той ще поеме и масрафа на кандидат-кметовете на коалицията в Горна Оряховица, Разград и Пещера, като общата му инвестиция ще е в размер на 5 милиона лева“, разкриват запознати с договорката между Дедо Еконтий и съпредседателя на „Продължаваме промяната Кирил Петков. Срещу Николай Събев и опита му да си сложи собствен кмет неуспешно са се противопоставили Даниел Лорер и Асен Василев.

 

В първите си медийни изяви като кандидат кмет на Русе Рена Стефанова не само не отрече близостта си с Николай Събев а напротив – изтъкна като свое предимство дългогодишната си работа с „един от най-успешните български предприемачи“. Стефанова коментира и катастрофата си – според думите й тя понесла вина за това, че е блъснала жена на пешеходна пътека и показала как не бяга от отговорност.

 

Смята се, че Дедо Еконтий е наложил волята си в ПП-ДБ за издигането на Рена Стефанова за кмет с цел да сложи ръка върху летището на града. Идеята на Николай Събев е да прилапа летището и да го превърне в база за въздушни карго полети на „Еконт“, като присъедини към него и летището в Горна Оряховица. Важен детайл е, че съвсем наскоро Рена Стефанова обжалва решението на Общинския съвет на Русе за учредяване на право на ползване на търговско дружество за отдавна нефункциониращото летище.

 

Планът на „Еърпорт Русе“ предвижда подобрение на обекта и пускането му в експлоатация за гражданската авиация. „Николай Събев все още се надява, че ще сложи ръка върху летището и ще го превърне в своя база за карго доставки на въздушни товари. Заради това не жали средства, за да издигне за кмет на града приближената си юристка Рена Стефанова“, негодуват срещу Дедо Еконтий десните избиратели в Русе.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.