Дъщерята на шефката на “Лидл” - малката Козет в "Клетниците"

https://mreja.bg/skandali/dashteryata-na-shefkata-na-lidl-malkata-kozet-v-kletnicite/62431 Mreja.bg
Дъщерята на шефката на “Лидл” - малката Козет в "Клетниците"


За първи път

в България

мюзикъл с

кристален звук

Голямата дъщеря на шефката на “Лидл България” Милена Драгийска - 10-годишната Анжелина Денчева, изигра ролята на малката Козет на премиерния спектакъл на мюзикъла “Клетниците” в Софийската опера и балет на 6 декември. Гордата майка проследи просълзена изпълнението ѝ от втория ред.

Това не е първата музикална роля на Анжелина - тя вече игра Лили в детския спектакъл “Вълшебното бисерче”, свири на пиано и преди време изнесе концерт със свои приятели.

Самата Драгийска е меломан и често може да бъде видяна в операта - и на оперни, и на балетни спектакли. При гостуването на Софийската опера в Германия преди няколко години с Вагнеровия цикъл “Пръстенът на нибелунга” тя помогна на операта, осигурявайки ѝ 7 камиона за пренасяне на декорите.

Сред публиката на 6 и 7 декември можеха да бъдат забелязани още бизнесмени, например шефът на “Главболгарстрой” и почетен председател на Камарата на строителите в България Симеон Пешов, актьори от софийските театри, млади попизпълнители и др.

Публиката аплодира в продължение на 15 минути премиерния спектакъл в петък, както и съботния, в който главните роли се изпълняваха от Владимир Михайлов, Орлин Павлов, Весела Делчева.

Мнозина отбелязаха, че сякаш за първи път в български мюзикъл има кристален звук, без нито една засечка и двете вечери въпреки сложния мизансцен на режисьора Пламен Карталов и съпровода на голям оркестър.

Преди няколко месеца операта се снабди с озвучителна техника за такива спектакли последен писък на техниката. Тя разполага с голям смесителен пулт, управляван от двама тонрежисьори.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.