Д-р Елена Георгиева отново е на работа, посрещат я с овации

https://mreja.bg/skandali/d-r-elena-georgieva-otnovo-e-na-rabota-posreshtat-ya-s-ovacii/62599 Mreja.bg
Д-р Елена Георгиева отново е на работа, посрещат я с овации


Докладът на Медицински надзор относно случая с починалото 3-годишно дете в София не показа пропуски в работата на лекарите.

Какво обаче показва вътрешна проверка в здравното заведение - коментира пред БНТ проф. д-р Иван Литвиненко, детски невролог от болница "Проф. Иван Митев".

"Ние също направихме проверка и заключихме, че няма допуснати никакви пропуски от лекарите, същото заключи и проверката на одита", категоричен е проф. Литвиненко. "Бих благодарил с голямо уважение на Лекарския съюз, който този път застана зад съсловието", допълни медикът.

"Д-р Елена Георгиева - вчера беше първият й работен ден, беше посрещната с овации. Аз не знам тя как издържа", отбеляза още той.

Проф. д-р Литвиненко посочи и кои според него са основните причини да се стига до подобни тежки ситуации.

"Това касае цялостната система на здравеопазване, броя лекари, броя сестри. В последните години намаля броят на педиатрите и ще намалява. С началото на реформата намаля броят на сестрите, обслужващи детския контингент. Огромна част от децата се обслужват не от педиатри, а от общопрактикуващи лекари. Клиничните пътеки в педиатрията са едни от най-ниско платените", подчерта още проф. д-р Литвиненко.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.