ЧАКА Новият консул на Канада у нас е секретарка на Иво Прокопиев

https://mreja.bg/skandali/chaka-noviyat-konsul-na-kanada-u-nas-e-sekretarka-na-ivo-prokopiev/62341 Mreja.bg
ЧАКА Новият консул на Канада у нас е секретарка на Иво Прокопиев


Нина Лазарова, която правителството вчера назначи за почетен консул на Канада у нас, е секретарка на Иво Прокопиев, съобщи за "24 часа" човек от екипа на бизнесмена. Информацията ни бе потвърдена от още два независими източника. Предложението за назначението на Лазарова идва от канадското правителство.

Самият Прокопиев заемаше този пост от 2010 г., така че той остава в сферата на влиянието му, въпреки че някои медии написаха, че Канада е свалила доверието си от бизнесмена през 2017 г. Тогава започна делото срещу него по казуса ЕВН, където той е обвиняем заедно с бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Всъщност мандатът на Прокопиев е изтекъл през 2016-а и не е бил подновяван. През 2017-а той за последно се появява на събитие в качеството си на почетен консул на Канада. Малко след това му е повдигнато и обвинение за ЕВН.

От вчерашното съобщение на правителството се разбира, че почетното консулство е било закрито и сега се открива отново. На сайта на канадското посолство в Букурещ, което отговаря и за България, пише, че почетното консулство у нас временно е прекратило дейността си. 

Лазарова има опит в консулската дейност, тъй като е помагала на Прокопиев, докато той беше консул, като е изготвяла документи.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.