9 жертви на катастрофи повече през 2019 г., започва нова акция по пътищата

https://mreja.bg/skandali/9-zhertvi-na-katastrofi-poveche-prez-2019-g-zapochva-nova-akciya-po-patishtata/62642 Mreja.bg
9 жертви на катастрофи повече през 2019 г., започва нова акция по пътищата


Жертвите на катастрофи от началото на годината досега са с 9 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от ръководството на МВР на специален брифинг в открития преди 2 месеца Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. Катастрофите са с 14 повече, а ранените - с 42.

МВР може да въздейства чрез контрол и глоби, но ако всеки не осъзнае своята отговорност на пътя и не постигнем промяна на стереотипите на поведение на шофьори и пешеходци, няма са се справим с проблемите на пътя, каза вътрешният министър Младен Маринов.

6413 са общо катастрофите по пътищата у нас тази година. До момента загиналите са 594, а ранените 8100, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Проверките на пътя ще бъдат засилени. Операцията ще продължи дотогава докогато трябва, каза министър Маринов.     

На същия брифинг стана ясно, че по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в цялата страна.

Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат разположени по местата с най-голяма концентрация с ПТП. За акцията бе съобщено днес при представянето на новия Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, който функционира от два месеца.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.