49 мигранти заловени при опит да пресекат Ламанша

https://mreja.bg/skandali/49-migranti-zaloveni-pri-opit-da-presekat-lamansha/62989 Mreja.bg
49 мигранти заловени при опит да пресекат Ламанша


Граничната полиция залови 49 мигранти. Четири малки лодки са спрени, а хората, намиращи се в тях, са докарани във Великобритания, пише британското издание London Evening Standard. Групата от мъже, жени и непълнолетни, заявиха, че са от Иран, Ирак и Афганистан.

Френските власти заловиха още две лодки и ги върнаха в континентална Европа. „Незаконната миграция е престъпление“, каза представител на Министерството на вътрешните работи на Великобритания, предаде "Фокус".

„Тези, които искат да дойдат във Великобритания нелегално, и безмилостните престъпници, които помагат за пътуванията, нарушават закони и излагат на риск живота си“.

„Когато хората пристигат на брега ни незаконно, ние работим по връщането им в континентална Европа“.

„В партньорство с Франция ние откриваме престъпниците, които стоят зад тази форма на контрабанда на хора, за да се предотврати преминаването и да се спрат лодките да напускат френските брегове“, съобщават от ведомството.

„Има удвояване на патрулите по френските плажове и безпилотните летателни апарати, специални превозни средства и оборудване за откриване на тези незаконни преминавания“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.