23 хил. души са потърсили съдействие от омбудсмана от началото на годината

https://mreja.bg/skandali/23-hil-dushi-sa-potarsili-sadeystvie-ot-ombudsmana-ot-nachaloto-na-godinata/62478 Mreja.bg
23 хил. души са потърсили съдействие от омбудсмана от началото на годината


Близо 23 хиляди човека са потърсили съдействие от омбудсмана от началото на годината. Една четвърт от жалбите са за нарушени потребителски права, а около десет на сто касаят социални права. Цифрите бяха оповестени в рамките на инициатива за отворени врати на институцията по повод международния ден за правата на човека.

Да бъдем активни и да забелязваме слабите, които не могат да защитят правата си. Това е призванието на юристите, каза при откриването на форума омбудсманът Диана Ковачева, цитирана от БТА.

Според председателя на НС Цвета Караянчева е важно като общество да знаем правата и задълженията си, разписани в Конституцията. Гражданското общество, изградено в последните години, вече сигнализира институциите, заяви Караянчева. Тя призова за нетърпимост към корупцията и неправдите.

Поколенията се сменят, но трябва да отстояваме правата и свободите си, отбеляза председателят на НС.

Ако всички институции се подкрепяме, с помощта на неправителствените организации и активните граждани, можем да направим България още по-добро място за живеене, посочи тя.

Във видеопослание американският посланик Херо Мустафа заяви, че защитата на правата на човека е отговорност на всяка държава.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.