Мрежа

Скандал със завещанието на Елизабет Втора

То е трябвало да бъде запечатано заради запазване достойнството на суверена

0 2 355

Несъмнено не само членовете на кралската фамилия, а всички тръпнат да научат какво гласи завещанието на покойната Елизабет Втора.

Оказва се обаче, че това ще се случи след близо век или ако трябва да сме точни – след най-малко 90 години.

Със сигурност би било рядка възможност светът да научи какво богатство оставя покойната кралица на своите наследници. Завещанието на британския монарх обаче ще бъде запечатано и ще престои в сейф най-малко 90 години.

Тази доста важна подробност не стана ясна за широката общественост до смъртта на съпруга на кралицата – принц Филип, който издъхна през април, миналата година. Тогава съдия Андрю Макфарлейн разгледа неговата молба за подпечатване на завещанието му.

Съдията постанови, че то трябва да бъде запечатано заради запазване достойнството на суверена. Той допълва, че заключването на този документ в сейф дава на монарха възможността да изпълни своята конституционна роля.

Макфарлейн разкри за съществуването на тайно убежище и обяви, че отговорността за него пада върху плещите му, но не е наясно със съдържанието на запечатания документ.
Завещанието на Нейно Височество ще бъде депозирано в сейфа до това на принц Филип и ще се присъедини към завещанията на покойната й майка Елизабет и сестра й Маргарет, които издъхнаха преди две десетилетия.
Източник: profit.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 42 − = 37