Мрежа

Шофьорът-убиец на полицаите – 15-годишен сириец, избягъл от бежански център

0 62 061

Шофьорът-убиец, отнел живота на двама полицаи в Бургас, е непълнолетен бежанец, узна Мрежа.

Сириецът Омар е едва на 15 години и е пристигнал в България през октомври миналата година заедно с по-големите си братя. Били са настанени в бежанския център в Харманли, но са избягали от там.

Омар беше идентифициран като шофьора на автобуса-убиец, който прегази двама полицаи при гонка с органите на реда в Бургас. Непълнолетният е превозвал нелегални бежанци, заради което отказал да спре на стоп палка цели два пъти.

При последвалото преследване той буквално мина през полицейския автомобил, който се опитал да препречи пътя му. Сириецът избяга от местопроизшествието и беше заловен в Първомай, където е опитал да се покрие, хващайки влак от Бургас.

По непотвърдена информация е бил причакан на гарата в Първомай, след което е заловен.

Това не е първият път, в който 15-годишният младеж напуска бежанския център за няколко дни. Обясненията му след това били, че е бил при близки в София. Христова отрече досега да са имали съмнения, че момчето се занимава с каналджийство.

В центъра има и друг подобен случай на непълнолетен младеж, който често напуска пределите на бежанския център, каза още директорът и поясни, че по него се работи.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 2