Здраве, настроение, усмивки – да, това е ергономията

https://mreja.bg/senzacionno/zdrave-nastroenie-usmivki-da-tova-e-ergonomiyata/64787 Mreja.bg
Здраве, настроение, усмивки – да, това е ергономията


Ех тази “ергономия“ – все по-често чуваме за нея, но знаем ли какво е това?

Ергономия: Интелигентен дизайн, който включва регулиране на височината – без ненужен наклон и изкривяване на позата на тялото!

Всъщност зад това сухо и кратко описание се крие една цяла наука, чиято цел е да бъдем здрави, продуктивни и позитивни. Колкото по-рано човек осъзнае, че това не е просто моментна мода, а важен елемент от ежедневието на малки и големи, толкова по-вероятно е да си спестите един куп бъдещи главоболия в прекия и преносен смисъл.

Ергономичните мебели и аксесоари носят дългосрочни позитиви. Предпазват ни от различни изкривявания, дископатии, спомагат за доброто кръвообращение и оросяване, предпазват от мигрена, неврологични проблеми, проблеми със зрението. В същото време ергономията в различните и измерения спомага за по добрата ни работоспособност, намалява физическата и психическа умора, помага на концентрацията.

И така… всичко започва още от детската градина.

Детето започва да прекарва все повече време на стола и чина или бюрото в рисуване, разглеждане на книжки, игри. Внимание, родители! Тук е момента да осигурите на детето си здравословна, удобна и приятна среда в която малчугана започва да опознава света, да твори, да се труди. Ергономичното бюро и стол ще осигурят на детето правилна стойка, още от ранна детска възраст, независимо дали чете, рисува или прави нещо друго. То ще свикне с тази приятелска среда и ще се научи само да използва и регулира мебелите съобразно с нуждите му. Това не е еднократна случка, това е процес при който бюрото и столът растат заедно с детето.

Първо ще трябва да настроите стола, а след това и бюрото според нуждите на детето. Бюрото е настроено правилно, когато детето държи ръцете си под ъгъл 90 °. Ергономичните мебели са проектирани така, че да осигурява бърз и лесен достъп до всички аксесоари. При децата това са моливи, химикалки, гумички, листчета, тетрадки и други. При избора на бюро и стол има много фактори освен външния вид, който е водещ за малчуганите. Обърнете внимание на това сертифицирани ли са продуктите, гаранционният срок, материалите, цената разбира се.

Изборът на надежден и доказал се във времето търговец ще ви гарантира, че купувате качествен и надежден продукт, придружен с възможността да бъдете консултирани и обслужени по най-добрия начин! Office 1 Superstore предлага възможността да направите подобна покупка, както online така и в някой от многобройните магазини в цялата страна! Детският комплект ERGO TECH e проектиран да осигурява удобна учебна среда на всяко дете в процеса на растеж и развитие. Предлага се с удобно чекмедже под бюрото, подходящо за книги и принадлежности. То осигурява бърз и лесен достъп до всичко необходимо. Бюрото и столът са с регулируема височина за оптимално адаптиране към ръста. Работният плот се накланя до 40° за удобство при писане, четене и рисуване. Ъглите за заоблени и обезопасени с PP кант.

Ако вече разполагате с подходящо бюро е хубаво да помислите и за такъв стол. При стола е много важно той да се изпробва независимо дали е за дете или възрастен човек. Верига магазини Office 1 Superstore разполага с голямо разнообразие от ергономични столове. Ако вече познавате модела имате възможност да направите поръчка и на www.office1.bg. Тук ще си позволим да ви препоръчаме ергономичният детски стол Flaxy е с анатомична седалка и облегалка, тапициран с дишаща материя тип ''меш'' тя осигурява добра вентилация дори след няколко часа седене. Също така има подвижна опора за крака, която не позволява на малките крачета да се въртят наоколо.

Този стол може да се регулира по височина, за да осигури на вашето дете пълен комфорт, като същевременно поддържа изправената му стойка при седене. Това е един от многото модели, които ще откриете в Office 1 Superstore.

Както отбелязахме по-рано ергономията е важна за малки и големи!

Днес средностатистическият офис служител прекарва почти 8 години от живота си, седейки зад бюро на работното си място.

Работното място вече не е задължително да е в офис. Все повече хора работят от вкъщи. Това не променя факта, че избора на точните мебели и аксесоари е изключително важен за здравето, комфорта и продуктивността на човек. Ергономичните мебели за възрастни предлагат изключително голямо разнообразие от настройки и удобства. Електрическите бюра са незаменим помощник на хората прекарващи много време зад бюрото. Всъщност „зад“ вече не е точната дума. Електрическите бюра позволяват човек да работи и прав, да наглася височината на работния плот в зависимост от дейностите, които изпълнява в момента. Тези умни бюра ви напомнят, че имате нужда да се раздвижите, станете, а защо не да направите и някой подходящи и лесни за изпълнение упражнения, които ще ви тонизират. Бюрата с марка RFG от Office 1 Superstore предлагат всичко, което ще ви осигури комфортна и здравословна работна среда. Комбинирайте бюрото с подходящия стол, тук избора е огромен. Един пример за стол, който може да ви предложи всичко необходимо и то на изключително добра цена е ергономичния директорски стол Smart с марка RFG.

Изборът на стол и бюро далеч не изчерпва темата за ергономията в нашето ежедневие. Вече се предлагат и много аксесоари, които са прекрасно решение и предотвратяват множество неприятни последици свързани с ежедневните ни трудови дейности. Има по нещо буквално за всяка част на тялото. Подготвили сме ви селекция от продукти: T'nB мишка, ергономична и безжична; Fellowes пад за мишка, със силиконова подложка за китка; T'nB Слушалки On Air, с кабел и вграден микрофон; Поставка за стъпала, с променлив наклон; мрежестата облегалка за гръб Fellowes.

Office 1 Superstore – всичко за вашето удобство в офиса под един покрив!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.