Вучич: Парламентарните избори в Сърбия ще са на 26 април или 3 май

https://mreja.bg/senzacionno/vuchich-parlamentarnite-izbori-v-sarbiya-shte-sa-na-26-april-ili-3-may/74610 Mreja.bg
Вучич: Парламентарните избори в Сърбия ще са на 26 април или 3 май


Редовните парламентарни избори в Сърбия ще се произведат на 26 април или 3 май, заяви снощи президентът на Сърбия Александър Вучич в ефира на телевизия "О2", предаде агенция ТАСС.

Предполагах, че изборите ще се състоят на 22 март или даже на 15 март, но (премиерът) Ана Бърнабич ме помоли да ги отложа, така че изборите ще бъдат отложени с 40 дни и ще се състоят на 26 април или 3 май, каза Вучич.

Сръбският президент бе обещал незабавно да насрочи избори, ако това поиска опозицията, припомня агенцията. Според проучвания на общественото мнение сръбският президент се ползва с доверието на около 55 процента от населението, предава БТА.

От началото на декември миналата година сръбската опозиция организира всяка седмица протестни акции. Същевременно опозицията има намерение да бойкотира предстоящите избори, отбелязва ТАСС.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.