Волейболистите надвиха трудно Египет с 3:1

https://mreja.bg/senzacionno/voleybolistite-nadviha-trudno-egipet-s-31-2/75202 Mreja.bg
Волейболистите надвиха трудно Египет с 3:1


Волейболистите от националния отбор на България спечелиха първата от двете си контроли срещу Египет преди олимпийската квалификация в Берлин. Играчите на Силвано Пранди се наложиха доста трудно над "фараоните" с 3:1 (25:17, 25:21, 23:25, 29:27) в първата приятелска среща между двата тима, която бе официално открита за фенове и медии, играна този следобед в зала "Христо Ботев" в столицата.

Преди проверката диагоналът на България Цветан Соколов, който днес има рожден ден и по-точно 30-годишен юбилей, получи малка торта със свещички по повода.

Селекционерът Силвано Пранди заложи на Георги Братоев, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов и Теодор Салпаров като либеро в стартовия състав.

Силвано Пранди ще реши в сряда след втората контрола с Египет утре от 16 часа кои двама волейболисти няма да пътуват за Берлин. Професора първоначално извика 15 имена в списъка си за олимпийската квалификация. След като Георги Братоев бе убеден от изпълняващия председателски функции Любо Ганев да се върне в тима обаче, групата се увеличи до 16 волейболисти. "Лъвовете" ще пътуват за германската столица в петък, а първият им мач е на 6 януари срещу Франция.

Волeйболистките от женския национален отбор на България завършиха наравно с Хърватия - 2:2 (22:25, 22:25, 25:19, 25:18) в първата контрола между двата тима, която се игра тази вечер в помощната зала на "Арена Армеец". По решение на ръководствата на двата отбора пети решителен тайбрек не се игра.

Предстоят още два приятелски мача между България и Хърватия, като те са насрочени за 2 януари (четвъртък) отново в "Арена Армеец" и на 3 януари (петък) в зала "Христо Ботев". Очаква се решение дали някоя от тях ще има статут на официална контрола и ще бъде отворена за публика и медии.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.