Воислав Кощуница: Имах решение за Косово - по модела на Хонконг

https://mreja.bg/senzacionno/voislav-koshtunica-imah-reshenie-za-kosovo-po-modela-na-honkong-2/64378 Mreja.bg
Воислав Кощуница: Имах решение за Косово - по модела на Хонконг


Бившият президент на Съюзна репбулика Югославия и премиер на Сърбия Воислав Кощуница заяви в интервю за в. "Курир", че през 2007 г. е имал предложение за решаване на косовския въпрос по модела на Хонконг, което би представлявало компромис и би изключило всички крайни решения.

"Наблюдаваната автономия, за разлика от наблюдаваната независимост, е в съгласие с Устава на ООН и сръбската конституция. Така може да се даде възможност на косовските албанци сами да управляват собственото си бъдеще и да защитят интересите си, а от друга страна, Сърбия, съгласно Устава на ООН, ще запази своя суверенитет и териториална цялост", каза Кощуница за "Курир", предава БТА.

Той обаче не отговори определено на въпроса дали неговото предложение и днес би било трайно решение за Косово.

След оставката от държавните и партийните си постове Кощуница се оттегли от политическия живот през 2014 г. Това е първото му интервю от години.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.