Викингът Ейолфсон с 90 мин за “Левски” пак след 324 дни

https://mreja.bg/senzacionno/vikingat-eyolfson-s-90-min-za-levski-pak-sled-324-dni/63864 Mreja.bg
Викингът Ейолфсон с 90 мин за “Левски” пак след 324 дни


“Синият” викинг се завърна с цял мач за “Левски”. 3:0 над “Черно море” съвсем не беше единствената добра новина за домакините на “Герена”. Холмар Ейолфсон - ключ към стабилизирането на “синята” отбрана, влезе на пожар сред титулярите заради травма на Нуно Рейш, получена на загрявката за мача. И Ейолфсон изигра първите си пълни 90 мин след тежката контузия, получена именно в двубой срещу “Черно море”. Холмар напусна още в 8-ата мин на срещата за купата на България във Варна на 31 октомври 2018 г. За последно бе играл цял мач на 26 октомври 2018 г. при 7:0 над “Верея” на “Герена”, когато в 90-ата мин бележи и оформя крайния резултат. На 15 септември 2019 г. - 324 дни по-късно, исландският национал отново бе на терена от началото до края. Холмар се завърна официално в игра на 17 август - от 83-ата мин при 4:0 над “Витоша” (Бистрица). После влезе в 89-ата при 1:0 над “Локо” (Пд) и в 86-ата при 2:2 с ЦСКА. Плановете бяха постепенно да получава повече време, но срещу “Черно море” се наложи да влезе от началото и издържа до края.

“Беше по-добре, отколкото очаквах, ако трябва да съм честен. Наистина съм щастлив, че издържах този важен тест за мен. Наясно съм, че не съм във форма. Няма как да влезеш във форма, ако не играеш мачове. Затова съм радостен, че играх тези 90 минути - първите ми в официален мач след контузията”, заяви Холмар.

Първият футболист на “Левски”, играл на световно първенство, след Георги Иванов и по-точно - 20 г. след Гонзо, отчете положителна промяна в клуба спрямо периода отпреди година - и на терена, и извън него. Сега имаме доста млади добри играчи, но трябва да работим много. Има хубави неща, които се случват и извън терена. Нещата в “Левски” са положителни”, каза Ейолфсон.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.