Великият аятолах на Ирак осъди въздушните удари на САЩ срещу шиитски милиции

https://mreja.bg/senzacionno/velikiyat-ayatolah-na-irak-osadi-vazdushnite-udari-na-sasht-sreshtu-shiitski-milicii/75120 Mreja.bg
Великият аятолах на Ирак осъди въздушните удари на САЩ срещу шиитски милиции


Най-високопоставеният шиитски духовник в Ирак, великият аятолах Али Систани, осъди днес американските въздушни удари по бази на подкрепяни от Иран милиции. При нападенията бяха убити най-малко 25 души. Аятолахът призова също суверенитетът на Ирак да бъде зачитан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Незаконните практики на някои" не бива да се използват като причина да бъде нарушаван иракският суверенитет, заяви кабинетът на Систани.

"Единствено иракските власти са упълномощени да се занимават с тези практики и да вземат нужните мерки за предотвратяването им. Те са призвани да го направят и да гарантират, че Ирак няма да се превръща в поле за разчистване на регионални и международни сметки и че няма да има чужда намеса във вътрешните му работи", заяви Систани.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.