US армията удари 5 бази на подкрепяна от Иран шиитска милиция в Ирак и Сирия

https://mreja.bg/senzacionno/us-armiyata-udari-5-bazi-na-podkrepyana-ot-iran-shiitska-miliciya-v-irak-i-siriya-2/75012 Mreja.bg
US армията удари 5 бази на подкрепяна от Иран шиитска милиция в Ирак и Сирия


Американската армия е нанесла "дефанзивни удари" в Ирак и Сирия срещу милицията Катаиб Хезбола, съобщиха американски източници, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

В изявление на Пентагона се казва, че са атакувани три обекта на подкрепяната от Иран шиитска милиция в Ирак и два в Сирия.

В отговор на многократните атаки на Катаиб Хезбола срещу иракски бази, в които са разположени коалиционните сили от Операция непоколебима решимост" (Operation Inherent Resolve), американските сили нанесоха прецизни дефанзивни удари, които ще ограничат способността на Катаиб Хезбола да провежда повече атаки в бъдеще срещу коалиционните сили, заяви говорителят на Пентагона Джонатан Хофман.

Американски цивилен подизпълнител бе убит в петък при ракетна атака срещу иракска база близо до Киркук, в която според американски представители е замесена групировката.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.