Третокласник от гр. Вълчедръм на 3-то място в национален конкурс за рисунка

https://mreja.bg/senzacionno/tretoklasnik-ot-gr-valchedram-na-3-to-myasto-v-nacionalen-konkurs-za-risunka/74183 Mreja.bg
Третокласник от гр. Вълчедръм на 3-то място в
национален конкурс за рисунка


Трето място в първа възрастова група / 8 г-10 г./ спечели деветгодишният Дамян Горанов Борисов от гр. Вълчедръм в Националния конкурс за рисунка „Аз и Детското полицейско управление“.

87 ученици от Детските полицейски управления от цялата страна участваха в конкурса, организиран от Главна дирекция "Национална полиция". Третокласникът от Второ основно училище „Иван Вазов” в гр. Вълчедръм бе един от 13-те ученика, получили награди на церемония, състояла се в Националния дворец на децата в столицата миналата седмица. На нея присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски и Ваня Кастрева, началник на РУО София-град.

Детските рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“, бяха изложени и на благотворителен търг по време на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“. От участващите 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Програмата „Детско полицейско управление” (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на МВР. За изпълнение на програмата беше сключено споразумение между четири министерства - на вътрешните работи, на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, и Българската православна църква, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и Националното сдружение на общините в Република България.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.