Тръмп прие да произнесе речта си за състоянието на Съюза на 4 февруари

https://mreja.bg/senzacionno/tramp-prie-da-proiznese-rechta-si-za-sastoyanieto-na-sayuza-na-4-fevruari/74415 Mreja.bg
Тръмп прие да произнесе речта си за състоянието на Съюза на 4 февруари


Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси покани днес президента на САЩ Доналд Тръмп да произнесе речта си за състоянието на Съюза на 4 февруари пред двете парламентарни камари, предаде Ройтерс.

Поканата бе отправена до Тръмп в писмо, чийто текст бе качен в Туитър от говорителя на Пелоси Дрю Хамил. Писмото беше изпратено два дни след като контролираната от демократите Камара на представителите гласува в подкрепа на двете основания за импийчмънт на Тръмп. Затова вероятно речта на Тръмп ще бъде особено войнствена, посочва Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Хоугън Гидли каза, че Тръмп е приел поканата на Пелоси да произнесе речта.

Тръмп ще говори в залата на Камарата на представителите, където именно законодателите подкрепиха в сряда с гласуване обвиненията срещу него за злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса по украинския случай.

Очаква се в контролирания от републиканците Сенат да се проведе процес по обвиненията в импийчмънт, който ще започне в началото на януари. Но отстраняването на президента чрез процедура по импийчмънт изглежда малко вероятно.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.