Такса смет във Варна остава без промяна

https://mreja.bg/senzacionno/taksa-smet-vav-varna-ostava-bez-promyana-2/74245 Mreja.bg
Такса смет във Варна остава без промяна


Таксата за битови отпадъци във Варна остава без промяна и догодина. Това съобщи директорът на дирекция „Финанси и бюджет” в Община Варна Стефка Господинова след заседание на ПК „Благоустройство и комунални дейности“, на което беше разгледан и обсъден проектът на план-сметка „Чистота“ за 2020 г.

Предвиденият бюджет за почистване на града през следващата година е в размер на 31,5 млн. лева. Тази сума обаче ще претърпи промяна заради преходния остатък, който ще стане ясен в края на годината. Освен това предстои корекция в размера на отчисленията за депониране на отпадъците. Предвижда се през 2020 г. общините да плащат по 69 лв./т, вместо досегашните 95 лв./т, което също ще се отрази върху план-сметка „Чистота“, коментира още Стефка Господинова.

Очакваните приходи от такса-смет са в размер на 29 млн. лв. Те са с 1 млн. лв. спрямо миналата година, става ясно от проекта.

Малко над 9 млн. лева са планирани за сметосъбиране и сметоизвозване. Почистването на обществени места – улици, площади, спирки, пешеходни зони, ще струва 10 млн. и 725 хил. лева, като в тази сума е включена и поддръжката на чистотата в Морската градина. За обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битовите отпадъци са заложени 11 млн. и 768 хил. лева.

През 2020 г. са предвидени средства в размер на близо 394 хил. лв. за изграждане на джобове за контейнери по улиците в града. Други 72 хил. лв. ще бъдат инвестирани в надграждане на системата за контрол на дейностите по сметосъбиране, сметоизвозване и почистване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.