Станишев: БСП се герберизира

https://mreja.bg/senzacionno/stanishev-bsp-se-gerberizira-2/74467 Mreja.bg
Станишев: БСП се герберизира


Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев смята, че БСП се герберизира и се превръща в популистка партия, предаде БНТ.  Той заяви, че за него не стои на дневен ред въпросът да се кандидатира за председател на БСП.

Станишев допълни още, че се безпокои не от загубените избори на левицата, а от неспособността на партията да извлича поуки.

"В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически, да остави някакви свои ясни принципи и да бъде по-скоро популистка, аз дори говоря за герберизирането като поведение на БСП като послания, силоварски стил", каза президентът на ПЕС.

Председателят на партията се поставя над конгреса, над Национален съвет, той е всевластна фигура, това е част от герберизацията ако щете.

Превръщането на БСП от демократична партия със спорове, но с механизми за корекции на лидера, в партия, където има един човек, една воля, един източник на власт, който налага на останалите своята воля.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.