Спешни ремонти на пътя Монтана - Враца, за които не трябват много средства

https://mreja.bg/senzacionno/speshni-remonti-na-patya-montana-vraca-za-koito-ne-tryabvat-mnogo-sredstva/74376 Mreja.bg
Спешни ремонти на пътя Монтана - Враца, за които не трябват много средства


Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова пое по време на парламентарния контрол ангажимент да обърне внимание на ръководството на пътната агенция и чрез тях на Областното пътно управление - Враца, ремонтните дейностите на пътния участък между Монтана и Враца, които са наложителни и не изискват средства в порядъка на милиони, незабавно да бъдат възложени.

Асфалтовата настилка в участъка между Монтана и Враца, който е в експлоатация повече от 13 години, е силно амортизирана и износена, коментира министърът, цитиран от БТА.

За подобряване на състоянието на трасето са необходими ремонтни дейности, за които предварително ще бъде изготвен технически проект със съответните количествено-стойностни сметки. Особено лошо е състоянието на пътя в началото на Враца / от Монтана към Враца/ като средства за ремонта му по експертна оценка са в размер на 2,8 млн. лева с ДДС. Предвижда се през 2020 г. средствата да бъдат осигурени в бюджета на пътната агенция и да бъдат заложени в програма за догодина.

През годините са правени ремонти на критични участъци от първокласния път, които са на обща стойност около 576 000 лева. Миналата година е направен основен ремонт на моста над река Ботуня за над 678 000 лева.

През декември тази година е започнал частичен ремонт на настилката в участъци от село Краводер до обходния път на Враца. Ремонти са направени през декември и на участък от обходния път на Монтана, като дейностите са за сметка на изпълнителя на обекта. Процедира се изготвяне на нов проект за организация на движението, съгласно който ще се положи шумяща маркировка там и ще се монтират допълнителни пътни знаци, каза министърът. След зимното поддържане ще бъде цялостно обновена хоризонталната пътна маркировка на участъка.

Общата дължината на пътния участък между Монтана и Враца е около 32 километра, като от тях 14 километра са в област Монтана и почти 18 километра - в област Враца. Не само по тази отсечка, но и по целия път от Видин до София движението е натоварено, а тежкотоварният трафик нанася сериозни щети на пътя, отбеляза министърът.

Тя изтъкна, че с реализацията на проекта за изграждане на високоскоростно трасе по направлението Видин - Ботевград и обходни пътища на населените места, който вече е стартирал, ще се решат множество проблеми в Северозападна България.

Аврамова напомни, че това е един от стратегическите проекти, които правителството подкрепя и изтъкна, че строително-монтажните работи на отделни обекти по проекта вече са стартирали. Правителството се е ангажирало за поетапно финансиране и обезпечаване на финансирането на целия инфраструктурен обект, допълни тя.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.